Rok Pegaza - podsumowanie

Witajcie Blizzard jakiś czas temu ogłosił nowy rok Raptora a wiecie co oznacza?
Tak dobrze myśliscie Rok Pegaza zbliża się ku końcowi a zacznie się nowy Rok Raptora w tym tygodniu możemy się spodziewać się pierszego dlc,który otworzy rok Raptora.
Jakiś czas temu wrzuciłem moją teorie o tym,że nowy rok Raporta zacznie się w kwietniu dlaczego kwiecień?
Otóż 18 marca kończy się aktuakna oferta karnetu 3 dlc z listopada a teraz Blizzard gdy ogłosił nowy rok Raporta to moja teoria zostanie za chwile obalona myślałem,że po zakończeniu oferty z 3 dlc Blizzard ogłosi nowe dlc z nowego roku Raptora.
A co tam takie ruchy Blizzard ma i wszystko chce wszystko przypieszyć.
Ze stanadrdu do dziczy odejdą 3 dlc z porzedniego roku (Festiwal Legend ,Tytani, Finałowe starcie na Bezludziu + miniserie które łączą dodatki)
Grasz w standard ??? To właśnie twój ostatni tydzień lub dwa albo nawet do marca spiesz się zanim te karty trafią do dziczy.
Blizzard jak co roku tworzy zestaw bazowy z różnych dlc a niektóre legendy wróciły do standardu a inne są niewytwarzalne.
O to moje podsmuwanie zaczynajmy.
19 marca ubiegłego rok wszedl pierwszy dodatek z roku Pegaza który otworzył nowy rok czyli Majsternia Świstomiga.
Poczuliśmy się trochę jak w jakimś warszatacie gdzie pełno było różnych zabawek i innych rzeczy i jak zwykle szału nie ma ale jedna karta z tego dodatku ciągle chodzi za mną i co pakieta otwieram a tu nie ma chodzi mi kartę druida Podniebna Matrona Aviana ach już sobie wyobrażam siebie grającego druidem na rankingach i wygrywając walki otóż co robi?
Dodaje 10 losowych legend do naszej talii i co jeszcze piękne kosztuje tylko jedną manę czemu tej karty nie mam w kolekcji?
Nie ma pojęcia ale jeszcze wierzę,że zdobędę tą karte.
W trakcie trwania roku Pegaza dostaliśmy to co zwykle nowy sezon ustawek czy nowy sezon przeplatanki a także nowe eventy na ścieżkę do eventu to był dla mnie udany początek roku Pegaza spokojnie na ocenę jeszcze przyjdzie czas.
Od roku Feniksa a raczej od 3 dodatku tradyjnie goszczą mini seria czyli nowe karty.
Jest jedno ale.
Gdy już zaczeliśmy się bawić w składanie robotów w upalne lato ubiegłego roku a był to 23 lipca nadszedł czas na drugi dodatek czyli Tarapaty w Tropikach.
Zmęczeni pakowaliśmy walizki i szukaliśmy samolot gdzie zabrał nas na tropiki dodatek w sam raz na wakacje nic tylko plaża, słoneczko, kąpiel w morzu, leżaki i jakieś zabawy na plaży a w rękach ulubiony zimny drink z kostkami lodu i parasolką normalnie jak w raju niestety nasz urlop został brutalnie przerwany a kto ma czelność przerywać nasz urlop grzmialiśmy totalnie mocno wkurzeniu nic złego się nie stało rzecz jasna zbieraliśmy nowe karty nowe legendy i nasz urlop na wyspie gdzieś w tropikach.
Ten dodatek był już trochę słaby ale to co mnie urzekło to kilka kart z tego dodatku co nie pasuje do mojej talii
Pierwsze wyróżnienie należy się Przechery,Zaufany Sprzedawca
Drugie wyróżnienie
Gorgonzormu zauważyłem,że co 3 wylosowany przeciwnik ma tego smoka
Ze zgrozą stwierdzam,że to jest słaby dodatek dla łowcy demonów
Mini seria bez zmian
Oczywiście wleciał kolejny sezon ustawek.
Koniec wakacji tuż,tuż wracamy na lotnisko i odlatujemy do domu i każdy w swoją stronę.
Naszła jesień niektórzy jeszcze zostali i byczyli się za stu.
Temperatura spadła i co się nagle stało???
5 listopada ubiegłego roku każdemu z nas mowę odjęło (Sargon już skakał z radości)
Nawet najstarsi górale tego nie widzieli.
Z tej samej firmy wleciał 3 dodatek z innego uniwersum jakiego zapytasz ???
Odpowiemy Starcraft który przez tyle lat nie był przez ze mnie ogrywany bo nie lubię kosmicznych gier.
Bezkresna Ciemność bo tak oficialnie nazywa się ten dodatek czyli karciany Starcraft(Sargon omal ze szczęścia nie zszedł)
Udaliśmy do bazy gdzie wystzeliło nas w kosmos zwiedzaliśmy liczne planety,gwiazdy a nawet budowaliśmy statki kosmiczne.
Dla Sargona zrobię przyjemność i dam 10/10 łącznie z mini serią a co ze mną?
Bardzo spodobała mi się jedna piękna karta podobnie jak Podniebna Matrona Aviana chodzi za mną i przysięgam otworzyłem mnóstwo pakietów i co ??? i nic.
Zapytasz mnie pewnie co to za karta to ci odpawiadam to Kil’jaeden CHRYSTE PANIE BLIZZARD DAWAJ MI GO!!!
Chce mi się krzyczeć z frustracji zależy mi na tej karcie.
A chcesz wiedzieć co robi??
Zastępuje twoją talie niekończącym się portalem demonów i każdej turze wychodzi jeden i odrazu ma wyższe statystki to najlepsza karta z tego dodatku już widzę siebie grającego łowcą demonów gdzie wali mocnymi demonami na rankinach(dobrze ,że mam pewną karte nie powiem)
No dobrze styczniu weszła nowa mini seria (Musiałem podarować Sargonowi mnóstwo pieluszek chłop już lał :rofl:) każdy wie o chodzi BOHATEROWIE STARCRAFT bo tak się nazywa mini seria i tu nagle dopadł mnie flashback czy myśmy już wczeniej nie mieli coś podobnego???
Powiem szczerzę TAK!!!
A skąd wiesz zapytasz mnie
To ja ci odpowiem tu chodzi o wybór frakcji każdy z nas przypomniał sobie Ciemne zaułki Gadżetonu ten dodatek wyszedł w grudniu 2016 z roku Krakena.
Wstępuje do frakcji i każda karta z miniserii należy do innej frakcji są 3 do wyboru podczas trwania eventu,który kilka tygodniu temu się zakończył.
Po słabym drugim dodatku 3 dodatek okazał się strzałem w 10 .
BLIZZARD JESTEŚ WIELKI.
A teraz czas na jak zwykle na moją krytykę.
Grudzień 2022
Wychodzi Pochód Króla Lisza z kampanią dla jednego gracza zwana prologiem ale już lat minęło ???
Przez 6 dodatków z porzedniego roku i obecnego tryb dla jednego gracza został MARTWY!!!
Myślałem,że dostaniemy 3 nowe wątki fabularne przecież to już tradycja a BLIZZARD MA GDZIEŚ TRYB DLA JEDNEGO GRACZA.
Teraz zabawię się jak sędzia piłkarski kolejna żółta karta za brak nowości dla jednego gracza czyli przygody(Możecie mi dać linka do artykułu gdzie blizzard coś wspomniał o grze solo chętnie poczytam).
Ogolnie mowiąc cały rok Pegaza oceniam na mocną 9+ dałbym 10 ale tak jak pisałem za przygody trzeba coś odjąć.
Oby nowy Rok Raporta okazał się o wiele lepszy niż rok Pegaza ,wilka czy gryfa.
Nie oceniam ustawek ani aren ani innych trybów gdzie zwykle nie gram
Mam wielką nadzieje,że rok Raptora to rok dobrych zmian.
Na jakie zmiany liczę?
1.Nowa klasa
2. Usunięcie Najemników bo Blizzard też porzucił i tylko stoi i kurz zbiera bo każdy wszytko w tym trybie zrobił
3.Jakiś tryb który zastąpi najemników
4.Wiecej wątków fabularnych w przygodach
5.Rycerz Śmierci w starych przygodach by móc famić PD oraz w księdze bohaterów
6. Niech ustawka wreszcie powróci do korzeni bez systemu pancerzowania i dranei jako nowy rodziaj stronników
7.Wskrzezenie Starć(Mało realne można by skrzyknąć się zrobić petycje i do Blizzarda wysłać bo idę o szpony IILIdana ,że wszyscy chcą powrotu tych starć który Blizzard uśmiercił i włożył złe ciało do trumny i zakopał :rofl:)
8.Przeplanka na stałe (Na Boga ile można czekać aż włączą ten tryb :rofl:)
9. Łowca demonów i rycerz śmierci do przeplatanki (Byłaby dobra odskocznia od dziczy gdzie są w przeplance niegywalne klasy
10. Klątwa Naxxaramas ,Liga Odkrywców,Czarna Góra,Pewnej nocy w Karazhamie za realne złotówki (Skoro już można kupić rzeczy kosmetyczne na pc za złote zamiast euro to czemu nie reszta przygód)
Sporo lista tych zmian ale mam nadzieje,że zmiany wejdą w życie.
Rok Pegaza kończę z potywnymi myślami.
Żegnaj Pegazie towarzyszyłeś nam od 19 marca i wiem,że kończy się tobie żywot.
Do zobaczenia :two_hearts: :two_hearts: :two_hearts:
Niech żyje rok Raptora w Heartstone :beer: :beer: :beer:
A wy jak oceniacie rok Pegaza?
P.S
Temat powstał wcześniej niż planowałem.

1 polubienie

Napisz opowiadanie, to na pewno wszyscy rzucą się do czytania albo lepiej jakąś powieść. Zamiast grać, będzie można poczytać.

3 polubienia

Mamy to a jednak moja teoria została obalona Rok Raporta zacznie się z nowym dlc 25 marca
No rok Pegaza zakończy się 25 marca

Shang kup sobie gumowy młotek i jak znowu będziesz chciał pisać pochwały pod adresem bugzarda to go użyj…
Gdy zaczynałem grać w hs to była fajna strategiczna gra karciana a teraz to festiwal RNG premiujący debili którzy za to płacą…
Wystawienie 9+ jako oceny za ostatni rok i zachwyt nad starcraftem, który jest najgłupszym dodatkiem hs dowodzi że nie masz zielonego pojęcia o strategicznych grach karcianych tylko podnieca cię budowanie statków kosmicznych z losowymi efektami specjalnymi.
Bugzard na siłę wciska do hs różne motywy ze swoich innych gównianych gier a ty się z tego cieszysz…

Mogliby zwiekszyc ilosc talii w zasibniku.

1 polubienie

Nie znam się na uniwersum StarCrafta bo to nie mój klimat ale oceniłem wysoko ze względu na tą jedną kartę, którą nie mam i wcale nie potrzebuje bo mam kilka kart, które mi ułatwiają.
Spędziłem mnóstwo czasu na rankingach grając jako Łowca Demonów i szukam kart,żeby móc zmienić moją strategie.
Tylko jestem zły bo ani jedna karta z runą lody z najnowszego dlc dla Rycerza Śmierci

Tylko taki gostek jak Sargon uwielbia to uniwersum po prostu raz w roku uznałem,że najwyższy czas ocenić Rok Pegaza czy był lepszy od poprzedniego czy był bardzo słaby w tej ocenie nie uwzględniłem to co się wyprawia w ustawce.
Dla mnie połączenie uniwersum StarCrafta z uniwersum Warcrafta jest najlepszym rozwiązaniem to taki crossover.
Ale co raz bardziej mnie irytuje to ,że przygody dla jednego gracza zostały zabite przez Bugzarda bo kiedyś co dlc mieliśmy kampanię dla jednego gracza przeciwko SI.
Sam siedzę w jednej przygodzie i tam testuję nowe karty korzystając z wylosowanych talli a nie chcę mi się siedzieć 24h/7 farmiąc po za rankingach Rycerza Śmierci już dawno powinien mieć 60 level gdyby Bugzard zlitował się nad graczami i umieścił go w starych przygodach.