Rozszerzenia - Przygody

Cześć, które przygody są najbardziej opłacalne waszym zdaniem ( biorę pod uwagę wszystkie), bo widzę że niektóre karty zostały na stałe przytwierdzone i nie można ich odczarowywać.

Kart bazowych nie można odczarować, ale ich pula będzie zmieniać się co rok - część kart może zostać, a część może być zastąpiona. Następna zmiana nastąpi za niecały rok, więc chwilowo nie trzeba się tym przejmować, ale warto o tym pamiętać.

Obecnie wszystkie przygody dostępne w sklepie nie należą do trybu standardowego, czyli będziesz mógł z nich korzystać tylko w niektórych formatach gry. Warto przyjrzeć się czy potrzebujesz jakiejś specyficznej karty i sprawdzić do jakiego zestawu kart ona należy.

Myślę że inni użytkownicy polecą coś od siebie.

Każda przygoda miała ciekawe karty, ale najwięcej grywalnych było chyba w Lidze Odkrywców. Reno, Brann i Płetwin były grywalne przez cały czas gdy przygoda była w standardzie. Eliza też grała długo w wojowniku i druidzie.
Czarna góra to Thaurissan.
Kharazan. Medivh tylko grywał w kontrolkach, ale nie był jakąś kosą.
Naxxramass to żadna legenda dłużej nie grała. Jedynie do highlander decków pasowali Feugen i Stalag.
Więcej nie pamiętam. A co do epików i rareów to bardziej za pył się opłaca stwożyc niż całą przygodę kupować (chyba że legęde też potrzebujesz)
Ogólnie najbardziej opłacalna jest Liga Odkrywców, z tym że jak już pisałem, tylko do DZICZY.

2 polubienia

Witam.
Oprócz tego co zostało napisane dodam jeszcze karty legendarne, które były czasem widziane
Przebudzenie Galakronda:
Legendarna · Bohater · Przebudzenie Galakronda · Okrzyk bojowy: Wszyscy stronnicy znikają. *Puf!*
Legendarna · Stronnik · Przebudzenie Galakronda · Prowokacja Okrzyk bojowy: Przyzwij Papugę 4/2 ze Zrywem, jeśli w tej grze udało ci się zagrać Zadanie.
Naxxaramas:
Legendarna · Stronnik · Klątwa Naxxramas · Okrzyk bojowy: W następnej turze zaklęcia przeciwnika kosztują (5) więcej.
Pewnej nocy w Karazhanie:
Legendarna · Stronnik · Pewnej nocy w Karazhanie · Okrzyk bojowy: Przyzwij kopię 1/1 losowego stronnika z twojej talii.
Wszystkie karty oraz przygody można sprawdzić tutaj:

Pozdrawiam.

1 polubienie

Chodziło mi bardziej o to, które przygody opłaca się kupować w celu uzyskania jak najwięcej pyłu z kart, żeby nie było tak, że wydam 3000 golda na przygodę gdzie okaże się, że legend nie da się spyłować. Zauważyłem przykładowo, że opłaca się robić kharazan bo tam są 3 legendy, które można odpyłować, jak macie informacje dot. innych opłacalnych przygód to bym poprosił :wink:

Karty ze starych przygód można normalnie zmieniać na pył. Dotyczy to: Naxxramas, Czarnej Góry, Ligii Odkrywców oraz Karazhanu. Jeszcze było Przebudzenie Galaronda, ale to inna sprawa.
W tych przygodach po ich przejściu dostajesz:

1. Naxxramas: 18 zwykłych, 4 rzadkie, 2 epickie i 6 legendarnych kart.
  2. Czarna Góra: 15 zwykłych, 11 rzadkich, 0 epickich i 5 legendarnych kart.
  3. Liga: 25 zwykłych, 13 rzadkich, 2 epickie i 5 legendarnych kart.
  4. Karazhan: 27 zwykłych, 12 rzadkich, 1 epickie i 5 legendarnych kart.
  5. Przebudzenie Galakronda: 15 zwykłych, 12 rzadkich, 4 epickie i 4 legendarne karty.

Zatem jeśli chcesz wydawać 2800 golda na jedną z czterech, starych przygód, aby ją przejść i po zdobyciu z niej kart, przerobić je na pył, to najwięcej pyłu uzyskasz przy Lidze Odkrywców.

Wychodzi że Liga Odkrywców była najlepszą przygodą. Pamiętam jak aggro decki dostały w tyłek po jej premierze. A do tego najwięcej legend. Bo masz 5 prócz tych co napisałem to jest jeszcze Raafam