Starcia - jakie buildy polecacie?

Jaki build polecacie na danego bohatera?

Kapłanem zrobiłem build pod stronników z dużą ilością hp + skarb który ustawia atak równy ilości hp :slight_smile:

W większości wypadków wystarczy ostrze faorisa i spokojnie dobijesz 8-9 wygranych.
Calkiem fajnie dziala agresywny mag z tym “bagiennym” skarbem co przyzywa mietkow 1/1 gdy ginie wrogi stronnik.
Do palasia heal, tabliczki kopiujace legendy i 1-2 malkezary. Sporo value wchodzi, szczegolnie ze jest ograniczona ilosc legend.

1 polubienie

Heja. Wczoraj udało mi się zrobić 12 winów grając magiem, a przyczynił się do tego w większości skarb ten co daje graczom 10 many na start. Większość graczy wybierało do ręki karty o niskim koszcie i od razu w pierwszej turze wywlali prawie całą rękę, a ja spokojnie mając blizza albo flamestrike czyściłem stół. Polecam build 10 many na start, board clear i dobieranie kart.

To jest jakiś skarb maga czy neutralny? A co jeśli nie dostaniesz go do reki przez całą grę? :slight_smile:

Ja wbiłem 12 druidem. Miałem skarb redukujący koszt drogich kart do 5 więc od 5 tury zalewałem planszę stronnikami (szczególnie jeśli trafił mi się Y’Shraarj). Prócz tego miałem sporo tanich skarbów jak np. broń z trucizną która daje niewrażliwość na czas ataku - pozwalała łatwo dotrwać do 5 tury.

Ale ogólne wrażenia są takie że zaczynanie talii myśląc o skarbach/premiach jest ryzykowne, bo jest duża szansa że nie trafi się pożądanego skarbu/premii. Ale jeśli już się trafi odpowiedni skarb, to potem wygrane lecą serią.

Ja zrobiłem 12 winow c’thun priestem z rakietowym plecakiem i tym skarbem co mamy stronnikow drogich za 5 . Pierwszą gre zazwyczaj przegrywam bo wszyscy laduja tanie karty ,ale potem kosze wszystko .

Rage warior z ukryciem

można na spokojnie dopakowac atak stronników i trzaskać po mordzie stronnicy z szarzą i broń też mile widziana

1 polubienie

Op jest warlock pod odrzucanie kart z killimoxem, dajesz sztućcowego golema, pająki, jeklik i zavas i essa. Jeszcze jak dropniesz scysoryk ktory daje szarże i inne rzeczy to masz otk

2 polubienia