Ustawka - umarli zabili grę

Gram już sporadycznie, ale czasami udaje Nam się zebrać ze znajomymi i pograć przez sieć np. w Ustawkę. Przeszliśmy różne zmiany - towarzysze, zadania, nagi itd. Dalej graliśmy. Obecnie gra jest po prostu nieprzyjemna i gramy w inne rzeczy. Pozytywna zmiana jak zadania została usunięta, a weszli nieumarli którymi gra prawie każdy - i prawie w ten sam sposób. Przy poprzednich zmianach rozumiałem, że niektóre zmiany psują balans w sposób subtelny i mogły nie zostać wyłapane przy testach. Tutaj wydaje się, że testów nie było - niektóre karty z samego opisu, bez brania pod uwagę sytuacji na stole wydają się OP. Na plus włączenie kart mieszańców (dwie rasy). Liczę, że pod naporem negatywnych komentarzy zostanie to jakoś załatane i będzie można wrócić do ustawki.

1 polubienie

Nerfy będą jak zwykle, ale to pewnie jeszcze troszkę minie.

1 polubienie

Tak wszyscy grają nieumarłymi i wystarczą Ci 2 snajperki sin’dorei by wygrać grę.
Tak jest przynajmniej w moim ptzypadku.
Jedyna przesadzona karta to morowa siostra .

Tak jest niemal przy każdej nowości jeśli chodzi o nowy rodzaj stronników. Zwykła reklama. Posypią się nerfy, balans i wszystko wróci do normy. Osobiście mam wrażenie, że stronników nieumarłych jest więcej niż innych. Co próbuję zagrać czymś innym to gra mi podsyła nieumarłych a przecież wszyscy nimi grają. Aha i nie zapominajmy, że przez dwa tygodnie od wejścia nieumarłych oni zawsze będą w lobby. Potem będzie rotacja i sytuacje w których w ogóle ich nie będzie.

3 polubienia

Zagrałem dwa mecze w ustawce i nadal uważam, ustawka to tryby dla ludzi o mocnych nerwach.
Pierwszy mecz grała cała 8 i tak się powinno grać w w ustawce,gdzie wszyscy grali.
Drugi mecz w ustawce i na 8 graczy grali tylko 4 :rofl: Gdybym to ja byłbym w Blizzardzie natychmiast wysłał bym komunikat typu twój mecz się nie zacznie z powodu małej liczbie graczy.
Nic tylko śmiać się z fatalnej głupoty IQ Blizzarda.
Nagrody tylko te głupie emotki albo jakoś skiny.
Jeżeli chodzi o łupobicie to śmiech na sali :rofl:
Blizzard każe zająć top 4 by dostać nowe młoty.
Nie dostałem żadnych nowe młoty a byłem w top 4.
Zabrali towarzyszy ,zabrali zadania.
Ustawka to wielkie g… :rofl:
Nie wiem jakie mają dochody z tej ustawki.

Nie dostałeś żadnych nagród, bo łupobicia na razie nie ma aktywnego. Jak będzie to zobaczysz złoty młot. Inna sprawa, że musisz wykupić dostęp do łupobicia by dostawać młoty za zwycięstwo (trzeba pamiętać, że wygrana to zajęcie 1-4 miejsca. Nie tylko pierwsze).

Co do zadań to też się zdziwiłem, że ich nie ma. Znów się cofnęli zamiast iść naprzód z rozwojem, ale widocznie wszystko na raz to już dla graczy za wiele do przetworzenia. Przecież to gra dla dzieci.

Gdyby rozłączało Ci rozgrywkę, bo za mało jest graczy to nigdy byś w nic nie zagrał.

Najbardziej mi się w tym wszystkim podobają odgłosy kart. Są prawdziwe, rzetelne i czuć klimat nieumarłych. To im się udało.

1 polubienie

“Gdyby rozłączało Ci rozgrywkę, bo za mało jest graczy to nigdy byś w nic nie zagrał.”
Źle mnie zrozumiałeś.
Gdy na sesji w ustawce jest mało graczy a mecz nadal trwa a powinno być 8 a jest np.4 to według mnie za mało by wogóle zacząć ten mecz w ustawce.
Podam jeszcze raz przykład z innej gry w online.
Jesteś hostem i szukasz graczy by zrobić napad na bank a wymóg to np 4 a jak już masz 4 jako host odpalasz napad i jeszcze nie zacząłeś ten napad bo z 4 nagle zostałeś sam a misja nadal trwa albo dostajesz komunikat typu "Jest za mało liczba graczy by zacząć misje "
Tak samo jest w ustawce Jest 8 a a reszta wychodzi z sesji i tak nie powinno moim zdaniem wyglądać.

Powala to poziom IQ niektórych użytkowników tego forum…
Ustawka ZAWSZE startuje gdy jest 8 graczy. Często gracze, którzy wylosowali kiepskich bohaterów poddają grę w pierwszej rundzie i dlatego widzisz mniejszą ilość aktywnych graczy…

2 polubienia

Jeśli świat miał by wyglądać po szangusiowemu to musiał bym planetę opuścić :frowning:
Z afkami da się grać i się gra ,a jeśli ci afk przeszkadza to bądź jak on i też opuść grę .
W ogóle jakim trzeba być masochistą żeby grać w coś czego się nie lubi …

Bo tą tylko boty ,którzy wolą farmić co nic nie robią wchodzą wybierają byle jakiego bohatera i wychodzą i farmią xp :rofl:

Bot nie opuszcza gry bo wtedy nie dostaje XP…
Zacznij farmic IQ🤣

1 polubienie

Dziś ma być info o nowej aktualizacji: buffy/nerfy w standardzie i ustawce.

1 polubienie

Dziękuję za tę wiadomość. Sam zalogowałem się specjalnie na moim koncie blizzard, żeby dać wyraz wsparcia dla Twojego posta.
Jestem graczem średnim ( w tym momencie posiadam ranking 6000 ).

Obecnie gra to wyścig o jak najszybsze zdobycie nieumarłych poziomu 6. Nieważne jaki archetyp wybierzesz - i tak finalnie nie wygrasz z samoistnie buffującymi się nieumarłymi . Inne archetypy muszą dobierać karty buffujące. Przy nieumarłych nie ma takiej potrzeby + odrodzenie, które jest przepotężne.
Przed chwilą miałem świetny dobór pod smoki. Dwie trójki, ale i tak finalnie skończyłem na 3 miejscu, bo nieumarłych pokonać bardzo ciężko.
Nuda gra, jeżeli opcje dotyczą wyścigu, a nie kombinowania.
Proszę blizzard o SOLIDNE nerfy jak najszybciej się da, bo gra jest nieprzyjemna.

Pozdrawiam

1 polubienie

Nerfy nic nie pomogły, nadal nieumarli są zdecydowanie tier 1. ( Piszę to po około 15 grach )
Aktualny ranking 6263.
Oczywiście da się wygrać z nieumarłymi, ale potrzeba znacząco lepszego doboru kart, niż grając właśnie nimi.
Wg mnie

1. Nieumarli buffują się samoczynnie - co jest problemem. Np. gramy mechami i dobierzemy Dożynkarza 4000. By Dożynkarz był mocny musimy go zbuffować innymi kartami. Tymczasem lepiej zagrać wieczną przywoływaczkę, która będzie buffować się samoczynnie. Nic nie trzeba robić. Dorzucamy jakieś karty z odrodzeniem + Morową siostrę i GG.
  2. Jaką wartość przedstawia np. karta Władczyni Fal Athissa? ( Naga 6 poziomu) Potrzebujemy mnóstwo innych kart, żeby zadziałała.
  3. Spójrzcie nawet jak ciężko buffować smoki bez Kalegosa. Dla przykładu kombo bezręka dorzucona (Nieumarły 4 poziomu ) + Anubarak ( nieumarły 4 poziomu, który daje+1 do ataku) jest 100 razy lepsze…
  4. Granie Żywiołaków jest nieopłacalne, bo za wolne. Trzeba jest stopniowo buffować. Tymczasem nieumarli buffują się samoczynnie.
  5. Mamy Kolcozwierze, które również się buffują, ALE z jedną małą różnicą - nie posiadają odrodzenia.To jest kluczowa różnica…

Jestem sfrustrowany, bo liczyłem, że ktoś dobry przetestuje poprawki. Tymczasem trzeba czekać na kolejne nerfy… Tym razem pewnie znacznie dłużej.

Przypomniałeś mi jak piraci byli nowością ile ja narzekałem, że oni się buffują sami w trakcie gry. No jak można dopuścić by od ataku jednego pirata buffa w staty dostał cały stół :sweat_smile: fakt. Nieumarli udowodnili, że da się być bardziej OP. Nie wiem czy już minęły dwa tygodnie od premiery trzeciego sezonu, ale jak zaczną rotować i minie trochę czasu to się znudzą. Jak wszystko. Myślę, że gracze grają tym archetypem dlatego, że jest nowy a dopiero potem dlatego, że przynosi wyniki.

Z tego co zauważyłem dzisiaj to nieumarli już rotują, bo właśnie gram w Ustawkę bez nich

1 polubienie

No nie wiem czy takie OP, jak tylko widzę murloki to je biorę i przy inwencji twórczej nawet jak jednostki mają po 2000/2000 ATK/HP to nie ma to żadnego znaczenia.

Teraz to jest jeden wielki syf. Wszyscy za wszelką cenę próbują jak najszybciej wbić 6 lvl. Człowiek chce spokojnie pograć smokami czy żywiołakami tak jak wcześniej to nie… Bo tu wjazd nieumarłych i jeb w 6 - 7 rundzie -15. To jest nienormalne. I jeszcze usunięte zadania. Zabrali fun z tej gry który i tak już kulał od dawna.

Ustawkę zabili kretyńscy stronnicy i ich animacje…
Wczoraj po raz drugi miałem sytuację gdy z powodu kretyńskich animacji i komb u mnie i u przeciwnika miałem ZERO czasu na kupno najemnika którego zamroziłem w poprzedniej turze i który dałby mi złotego stronnika i wygraną.
PS. Ja grałem nieumarłymi z dużą ilością wskrzeszeń i generowania nowych nieumarłych a przeciwnik bestiami na agoniach + złoty stronnik sprawiający że każda agonia odpalała się 3 razy…

Nie wiem o czym Ty mówisz, gram po kilkuletniej przerwie w HS od końca Grudnia, zdążyłem w miesiąc dobić do 4700 rankingu w ustawce i można powiedzieć że idzie mi naprawdę dobrze bo zajmuję pierwsze miejsce w 60-70% rozgrywek aktualnie, bardzo lubię grać murlokami a nimi gra się tak że w jednej rundzie potrafię wyrzucić z 15 jak nie więcej stronników na stół i prawie zawsze się wyrabiam chyba że coś oglądam na innym monitorze i nie skupiam się aż tak na grze, także może masz słaby sprzęt i Ci animacje zamulają?