Usuwanie kart bo każdej aktualizacji

Witam, mam tu taki problem , a mianowicie chodzi mi o to że zostają usuwane mi karty które miałem .

Wczoraj była aktualizacja i zostały mi usunięte 4 karty o których wiem bo może było ich więcej

1 karta - sylwana legenda

2 karta N zoth legenda

3 Catrina legenda

4 mniej ważna :smiley:

Wcześniej bo każdej aktualizacji w każdej tali mi brakowało kart , myślałem że problem od winy bizzarda , no i uzupełniałem talie na nowo tymi samymi albo innymi kartami . Dopiero teraz zauważyłem że są mi usuwane karty które miałem i jak na złość legendy .

I tu pytanie jak to odzyskać , jakaś rekompensata i to nie mało bo gram w to z 2 lata , a przez 2 lata trochę aktualizacji było i bóg wie ile kart mi usunięto , tylko ostatnia wiem że 5000 pyłu w plecy

Jak dla mnie za takie coś rekompensata powinna być minimum w wysokości 20000 pyłu to i tak nie wiem czy nie zaj… mi więcej

Może ktoś odp czy jest taka możliwość , czy bizzard ma takie sprawy w dupie

1 polubienie

Radzę na spokojnie kolekcję przejrzeć, zastanowić się czy się czegoś nie pyłowało… Zapis Twojego profilu nie jest trzymany na urządzeniu na którym grasz, a na serwerach i jeżeli coś by popsuli z bazą danych to u wszystkich, bo wątpię by ktoś wchodził na Twoje konto specjalnie by Ci usunąć karty. Uszkodzenie dysku też nie wchodzi w grę, bo są systemy wczesnego ostrzegania, gdy coś złego z dyskami zaczyna się dziać. No i ani mi, ani każdego kogo znam karty same z siebie nie znikają…

PS. Poza tym wczoraj skończył się event i kopie kart z dziczy takie właśnie jak Sylvanas i N’zoth, które dostałeś na okres eventu powinny zniknąć.

Kart nie pyłowało , bo prostu zrobiłem talie z 5 dni temu w której miałem te 3 karty o których pisałem i aktualnie grałem tą talią , a bo aktualizacji widzie że mam 26 kart z 30 w tej tali , ok było tak nie raz nie dwa , zawsze bo prostu na nowo dawałem karty których brakowało , nie wpadło mi w oko że by były usuwane całkowicie tylko z tali , a teraz mi po prostu usunęło i nie dało pyłu bo miałem 200 i mam 200 . A karty o których mówiłem miałem na pewno bo 5 dni teamu jak robiłem talie to je dałem do tali , a teraz bo prostu ich nie posiadam …

1 polubienie

Ale wiesz ze wczoraj czy przed wczoraj skończył się event na te karty które wymieniłeś, bo na czas 2 miesięcznego eventu wszyscy dostali je za darmo w postaci darmowych kopii wartych 0? ^^ mi też ‘naruszyło’ talie z nimi pomimo że mam je oryginalne w kolekcji…

1 polubienie

A tego nie wiedziałem i chyba masz racje bo tych kart nie kupowałem za pył bo prostu się pojawiły za darmo ^^

Pojawiły się za darmo i jeszcze zwrot chce :smiley: klasyk :stuck_out_tongue:

2 polubienia

No ja tez mysalem ze mi usunelo karty, bo na bojce mialem variana a teraz jej nie mam

Artykuł z dnia 04.10.2019:

23 karty z całej historii gry Hearthstone zostały uwolnione z Dziczy przez Bezgłowego Jeźdźca i oddane do waszej dyspozycji! Do czasu kolejnej, dużej aktualizacji karty będą dostępne w Standardzie. Aby wszyscy mogli wziąć udział w tym wydarzeniu, które wstrząśnie metagrą, każdy gracz otrzyma darmową kopię każdej z tych kart (nie będzie można ich odczarować ani stworzyć), aby dodać je do talii i wypróbować ich straszliwą moc w akcji.

Karty te będą traktowane jako „karty z wydarzeń”. Oznacza to, że będą tymczasowymi kopiami, a nie stałymi elementami waszych kolekcji. Nawet jeśli posiadacie już te karty, otrzymacie ich kopie związane z wydarzeniem, które znikną po jego zakończeniu, podobnie jak sam Bezgłowy Jeździec!

UWAGA: poniższe karty zostaną ponownie wprowadzone do trybu Standard w czasie wydarzenia Nawiedzony grobowiec i pozostaną dostępne w Standardzie aż do premiery naszej kolejnej, dużej aktualizacji gry. Więcej informacji – włącznie z konkretnymi datami – pojawi się w najbliższych tygodniach.

No nie mogę co za typ :joy::joy::joy:

Mam poxobny przypadek ze znikajacymi kartami. Np żarzyciel przepadł i nie mozna go stworzyc za pył .tak jak by ta kara nigdy nie istniala . To samo jest z Sylvana i jeszcze z kilkoma . Dodam,że wszystkie je mialem albo wylosowane z pakietow,albo stworzone. I czemu tak ? Błąd ?

+1 mi też zniknęły karty która miałem wcześniej

Czytanie ze zrozumienie jest ciezkie…

Jeśli ktoś zdobył te karty samemu, to nadal powinny być one w kolekcji. Warto tu nadmienić, że karty te nie należą obecnie do formatu standardowego i nie można ich umieścić w taliach formatu standardowego nawet jeśli się te karty posiada - podobnie jak setki innych kart spoza formatu standardowego mogą być wykorzystywane tylko tam gdzie dozwolone są wszystkie karty, czyli dokładnie tak samo jak to było przed rozpoczęciem eventu.

Jeśli ktoś nie widzi tych kart w swojej kolekcji, to najprawdopodobniej stało się jedno z poniższych:
a) nie ma włączonego filtru pozwalającego wyświetlić wszystkie posiadane karty (włącznie z tymi spoza formatu standardowego)
b) przemienił te karty w pył
c) żadnej z tych kart nigdy nie zdobył samemu, a wszystkie kopie kart które “posiadał” w rzeczywistości były jedynie tymczasowo dostępnymi dla wszystkich graczy darmówkami, które miały być dostępne tylko określony czas i przestały już być dostępne co jest zgodne z tym co było powiedziane na samym początku tego eventu.