Witam, mam pytanie, czy wbijając range np gold mogę spaść do silvera ?
Nie. (Wymagane 20 znaków)
Dziękuje, chciałem się upewnić
Nie spadniesz też jak wbijesz gold 5 czy inne 5
No to dobrze, ale mam jeszcze jedno pytanie, przeglądając nagrody za poszczególne rangi piszę w hs że np za platyne 10 mam 3 pakiety ale w internecie piszę że wygląda to trochę inaczej bo za platyne 10 na końcu mam 1 pakiet a jak bym wbił 5 platyne to już dostaje tylko 2 rzadkie karty.
Nagrody się sumują. Za ukończenie sezonu na randze X dostaniesz sumę wszystkich nagród sezonowych od rangi najniższej z możliwych do rangi X.
Czyli jeśli w hs pokazuje mi jakie nagrody dostane za dana range to one są już sumowane ?
Tak, jak klikniesz na skrzynię w quest logu to wszystkie nagrody zobaczysz.
Mnie teraz najbardziej interesuję kwestią dotycząca przypisania ilości bonusowych gwiazdek za poszczególne rangi. Zakładając, ze kwietniowy sezon kończyłby sie jutro, a ja miałbym Platynę 4, to na ile bonusowych gwiazdek na początku kolejnego sezonu mogę liczyć?
Czyli np dostaje 3 pakiety kart oraz 6 rzadkich kart ? Czy rzadkie karty dostaje się wcześniej niż na koniec sezonu ?
Na oficjalnej stronie blizzarda playhearthstone zobaczyłbyś, że nagrody dzielą się na jednorazowe i sezonowe. Te pierwsze dostajesz natychmiast, raz na konto. Drugie zaś w całości pojawiają się na koniec sezonu.
czyli jednorazowe to te karty a na koniec sezonu są pakiety. Tak na to wychodzi.
Nie
Zobacz tabelę z nagrodami i co znajduje się w kolumnie “End Of Season Reward”, a co w “First-Time Rewards”. Musi ci to rozjaśnić w głowie.
We własnym quest logu masz rozpisane jak wół wszystkie nagrody na koniec sezonu.
A jednorazowo, nie pamiętasz żebyś jakieś paczki dostał?
Legenda x10
Diament 1-5 x9
Diament 6-10 x8
Platyna 1-5 x7
Platyna 6-10 x6
Itd.
Jeśli ukończyłeś sezon w legendzie, to nowy sezon zaczynasz od poczatku (brązu) z mnożnikiem x10, diament 1-5 x9 itd. Tak to zrozumiałem, nie jestem pewien.
Chlopie, zrozum to, ze od kwietnia 2020 sa dwa różne typy nagród. Jedna z nich sa bonusy związane z “pierwszym” wbiciem danej rangi jak np za wbicie platyny 10 dostajesz epicka karte. Jest to jednorazowa nagroda, bo np jesli w maju wbijesz srebro 10 lub 5, to juz tego nie dostaniesz.
Drugim, niezależnymi i gwarantowanymi co miesiąc nagrodami sa kumulujące sie pakiety i ilość rzadkich kart + oczywiście rewers. Im wyżej w rankingu zajdziesz, tym więcej rzadkich kart i pakietów dostaniesz. I tak będzie co miesiąc. Tak jak mowi Zbyszek - wystarczy wejsc w quest log i tam jest wszytko napisane. Jezeli masz trochę oleju w glowie to skojarzysz fakty, ze za każdą rangę masz więcej fantow do zgarnięcia