Wiedzący Polkent błąd graficzny?

Hej, ja znów o polkencie… Grałem warlockiem z biletusem. Hunter w swojej turze rzucił polkenta na co ja w swojej splugawionego biletusa… Nieco się zdziwiłem jak zacząłem mu palić karty od najtańszej do najdroższej a nie na odwrót (3,3,3,4,7) czy to błąd? Bo jak najechałem na zagranie to karty spalone były już ułożone od najtańszej do najdorszsej…

Zdaje się że to nie błąd graficzny polkelta, a pokazywania kart wyrzucanych z talii przez tiktakusa. Najwyrażniej są one odkrywane od ostatniej palonej, do tej na szczycie talii. Być może jest to spowodowane mechaniką legendy warlocka, która najpierw przelicza karty od pierwszej do piątej, a następnie zaczyna je wyrzucać, kierując się w przeciwną stronę.
Gdyby ktoś miał ochotę na experymenty, zawsze może sprawdzić czy po zagraniu polkelta, mech z GvG palący kartoniki zachowa się podobnie :wink:

5 polubień

A czy jest jakaś szansa by ktoś z technicznych się temu przyjrzał i zraportował ewentualnie? Jakoś da się skierować zainteresowanie? :smiley:

A czy jest może jakaś szansa, że przeciwnik zagrał jakąkolwiek kartę wtasowującą coś do jego talii? W takiej sytuacji cała talia zostaje potem przetasowana więc efekt Polkelta zostaje de facto anulowany, a porządek wyrzucanych potem przez Biletusa kart jest losowy. Nie przychodzi nam tutaj do głowy żadna inna interakcja - sprawdziliśmy Polkelta po naszej stronie i działa poprawnie :slight_smile:

1 polubienie

Potwierdzam! Sprawdzaliśmy ze znajomym, jak wygląda sprawa z bombami warriora. Efekt zostaje anulowany.

Nie, jego tura Polkent, moja biletus
ht tps://zapodaj.net/38e5627e07b76.png.html
Tak to wygląda na rozwinięciu, ale przysięgam że karty pokazywały się w kolejności 3,3,3,4,7 przy animacji a nie 7,4,3,3 ;/

Przeca ZbigniewJeż już wyjaśnił więc nad czym wy jeszcze się zastanawiacie? Nawet mana kart się zgadza co do klasycznego HighlanderAgro Huntera.
7 -> Brann
4 -> Zguba Smoków
3 -> np. Orli Łuk
3 -> np. Rozkaz Zabicia
3 -> np. Zwierzecy Towarzysz

Edit: właśnie zobaczyłem screena, wszystko zgadza się z teorią Jeża

3 polubienia

No właśnie a powinno chyba po prostu lecieć według kolejności z góry a nie “od dołu” z tych 5…?
Ps ja też się z tą teorią/faktem zgadzam, no ale wg mnie nie powinno tak być, bo to nieco dziwne

1 polubienie

Pewnie, że nie powinno. Tyle, że to nie pierwszy raz kiedy coś działa “nielogicznie”. Na myśl przychodzi mi od razu Dziki Piromanta który przez kupę lat (zanim to zmienili) walił obszarem przed rzuceniem zaklęcia zamiast po rzuceniu.

4 polubienia

Faktycznie teoria od ZbigniewJeż zdaje się wyjaśniać sprawę… ale będziemy to monitorować po naszej stronie; jeśli tylko otrzymamy tutaj jakieś zgłoszenia błędów od większej ilości graczy. Wygląda jednak na to, że wszystko działa OK - chociaż w nięco ‘pokręcony’ sposób :stuck_out_tongue: