Wydałem około 10.000 zł na Hearthstone przez 10 lat. Dementuję plotki i odpowiadam na Wasze pytania

Nie zapłaciłem za grę do tej pory ani grosza, więc zagrajmy dzisiaj Szamanem. O ciekawe: 12 pojedynków, a przeciwnicy to: 8 razy Mag (zrozumiałe), 2 razy Łowca, raz Rycerz Śmierci, raz Kapłan. Zmieńmy na Maga - 7 razy Wojownik, 4 razy Druid, raz - Rycerz Śmierci… jak to w “grze losowej”. A tak, na marginesie, ci, którzy wydali dużo pieniędzy na HSa, i są przeciwnikami “teorii spiskowych”, mogliby zawsze pisać o swoich osiągnięciach - jaką rangę zwykle zdobywacie? Dziękuję. Pozdrawiam.

Zarobił w roku fiskalnym tyle, bo sprzedał graczom coś co sam wyprodukował. Gracz to kupił, graczy jest milion, więc tyle zarobił. Ty nic nie kupujesz i spoko, ale inni kupują pakiety, portrety czy cokolwiek, Blizzard dostaje pieniądze i potem robi z nimi co chce. Proste jak cep. Tak to się kręci.

A jak Pani z warzywniaka zarobi w roku 50 tysięcy na sprzedaży warzyw, choć Ty nigdy tam nie kupowałeś, to jak za 30 koła kupi sobie samochód to powiesz: halo halo!! a dlaczego Pani kupiła ten samochód za pieniądze klientów? klienci mają marchewkę a Pani za ich pieniądze samochód kupuje! i jeszcze piszesz, że kupujący ma więcej możliwości… no tak. Jak klient kupi marchewkę to sobie zrobi rosół. Ma więcej możliwości od Ciebie, bo Ty nic nie kupujesz, ale jesteś pierwszy do wytykania palcem kto na co ile pieniędzy wydaje. I jeszcze będziesz ścigał właścicielke warzywniaka, że za zarobione pieniądze śmie sobie samochód kupować. Tak jak Blizzard śmie kupować wille i Lamborghini. Może robić ze swoją kasą co mu się podoba. Ogarnij się.

@Andy007 ja od paru miesięcy bujam się na goldzie. Nie mam za dużej premii w gwiazdkach, gram czasem ranked, ale nie dużo, czasem w Ustawkę i tyle. Jak dłużej pogram w ranked to mnie nuda zjada. Maksymalną rangę jaką miałem w całej mojej historii grania to 2-3 diament. Nigdy przez 10 lat nie wbiłem legendy i z moim podejściem prawdopodobnie nigdy nie wbiję.

1 polubienie

Ja regularnie od kilku lat wbijam co miesiąc diament 10-5,bo “muszę”. Legendę miałem 7-8x tylko/aż. Wydałem jak pisałem wcześniej przez 10 lat niespełna 700zł i jak widać to za mało, bo też mam “piękne” rng :wink: niemniej diament zawsze wbijam, głównie odkąd ułatwili gwiazdki jako mnożnik i potrzeba mniej wbijać w diamencie (nie po 5 gwiazdek od diamentu, a zawsze i wszędzie po 3).

1 polubienie

Jeżeli wykładasz ciężkie realne pieniądze gdzie przeciętny Kowalski ze swojej pracy zarabia x zł nie stać by na takie bzdury gram dość długo i rynek powoduje,że Bugzard za całą swoją robotę chcę od nas jeszcze więcej a my im płacimy jak za zboże.
Bugzard jest niczym r* albo Niantic kup sobie to a my dorzucamy coś jest warte mniej uwagi czyli skiny co zdobyć nie wydając ani grosza
90% to są gracze gdzie ani wydali żadnej złotówki czy tam euro a zdobywa wszystko za friko kupują pakiety za golda a 10% graczy regularnie za własne pieniądze z pensji kupują a dostają więcej możliwości, karnety, złote karty emotki do ustawek albo skiny do klasy bohaterów albo kamienie.
Jedynym słowem płać a my ci damy a za nasze i tak kupują drogie fury typu Lamborghini a są tacy leniwi,że nie chcąc im się nawet zrobić balansu a łapy po hajst wyciągają i tyle by utrzymać i nic nie robiąc
Gamonie z Bugzarda mogliby by już dawno naprawić bugi z rewersami w singlu a mają wywalone byle do 3 dlc jeszcze więcej hajsu wyciągnąć XD
Precz z chciwością

Zacytuję klasyka, bo więcej do zdartej płyty nie ma sensu: póki nie było internetu tylko rodzina wiedziała żeś debil :smiling_face_with_tear:

4 polubienia

Ha, ha… sami Wojownicy przeciwko mojemu Magowi i dostaję regularny wpierdziel. Blizzard, dlaczego tak wielu graczy woli 7- 8 w kolejności klasę niż np. te z czołówki 1-5? Pytanie retoryczne; domyślam się :slight_smile:

2 polubienia

No nie wiem. To nie on przepalił 10k na darmową grę xD

No tak, bo wstaję sobie rano. Myślę sobie: kurde, poszalałbym. Wydam 10 koła na Hearthstone tak o! i poszedł przelew i mam :sunglasses:

Nie ważne, że przez 10 lat dostałem 120 wypłat, że te 10 koła to 400 zł CO TRZY MIESIĄCE czyli co 3 pełne wypłaty. Nie ważne, że gra mi towarzyszy niemal codziennie przez 3 650 dni i zapełnia mój wolny czas kiedy przeglądam internet albo słucham muzyki. Przez 4-5 pierwszych lat żyłem tą grą. Oglądałem BlackFireIce na Twitch gdy jeszcze grał w HSa (dzisiaj gra w TFT). Na bieżąco oglądałem polski komentarz i mistrzostwa w tę grę. Jako moderator tworzyłem dla widzów tabelki z wynikami Polaków. Potrafiłem grać w HSa na LAN party z kolegami i rodzeństwem w przerwie pomiędzy grami. Lubię sobie siąść i napić się piwka do gry. Ta gra to kawał wspomnień i jest warta tych 400 zł co trzy miesiące. Nie uważam żebym przepalił 10.000 zł. Pewnie wiele osób w 2 lata więcej wydaje na wycieczki i prezenty pod choinkę. Ja nie żałuję.

Oczywiście nie trzeba nic płacić. Korzystać, ale nie wspierać. Ja jednak uważam, że skoro ktoś spędza przy tej grze tyle czasu i się dobrze bawi to powinien im coś za to odpalić a nie żerować. Tyle :slight_smile:

1 polubienie

Ja wydałem kilkadziesiąt euro wiele lat temu ale szybko doszedłem do wniosku że to nie ma sensu. Dzicz mnie kompletnie nie pasuje więc po każdej rotacji pyłuje wszystkie karty wypadające ze standartu co daje mi sporo pyłu. To plus złoto ze ścieżki nagród sprawia że zawsze mam komplet kart do standartu. Płacenie za portrety, rewersy albo inne kosmetyki to szczyt głupoty a autor tego tematu to największy kretyn na tym forum…

1 polubienie

Stary, są dwie opcje.
Pierwsza to przepalasz 10k i mówisz jak użytkownik bali w innym temacie kiedyś: “stać mnie kurwa, dużo zarabiam” i koniec tematu.
Albo druga, 10k to jednak dość sporo, coś jest nie tak, trochę jak osoba grająca za kasę na automatach.
Gdybyś wydał 10% tej kwoty, to większość by uznała, że wspierasz twórców.
Tak czy siak, 10k przepalone na darmową grę. I tyle.

1 polubienie

Kupiłem dzisiaj portret. Ten diamentowy dla Rycerza Śmierci za 100 zł. Ludzie co drugą grę zapraszają mnie do znajomych i gratulują gry pisząc: fajny portret, ale ostatni gracz miał brązową rangę kiedy ja mam 2 platynę… wylosowało mi kogoś na bronzie… może faktycznie miałem wygrać ten mecz… nie wiedziałem, że jest taki rozstrzał.

Oczywiście nadal uważam, że diamentowe portrety z diamentowym HP powinny wpadać za 2000 zwycięstw daną klasą, ale za czas spędzony w grze nagród nie ma.

Wbiłem właśnie diament. Lecimy po legendę :sunglasses: może się uda po 10 latach w Hearthstone

2 polubienia