Zawyżone ceny w sklepie

Jestem aktualnie w Turcji i w hearthstone mam ceny w lirach które są o połowę tańsze od naszych cen
Rozumiem jakaś niewielką różnice 10% ale nie połowa ceny
Mini seria w złotówkach 66zl w lirach 219 (35zl)

Wychodzi na to że po prostu mamy zawyżone ceny w sklepach

1 polubienie

To dlatego, że jesteśmy bogatym krajem i ceny się różnią. Dziwi mnie to, że jest taka różnica skoro ostatnio było głośno o podwyżkach nawet o 300% w biednych krajach typu Turcja czy Argentyna. Trzeba znaleźć sposób jak płacić tam a nie tutaj.

1 polubienie

Ja znalazłem jeszcze lepszy sposób :grinning:
Gram głównie standard i po każdej rotacji pyłuje wszystkie karty wypadające ze standardu. Od kilku lat nie wydałem na hs ani grosza a zawsze zaraz po wejściu nowego dodatku mam komplet kart ze standardu…

Robiłem tak jak Ty a teraz żałuję, pluję sobie w brodę, bo straciłem sporą kolekcję. Teraz jakbym chciał to odnowić musiałbym wpompować sporo forsy w tę grę a to jest dla mnie nieopłacalne. Szczególnie, że nie wiadomo ile ta gra jeszcze będzie na rynku. Niemniej jest to jakiś sposób ten, który opisałeś :wink:

1 polubienie

Gram standard i dzicz. Wydałem na początku na “zestaw startowy” ( chyba tak to się nazwało) bo bardzo się opłacało.
I daleko dochodzę:
Standard - diament 10
Dzicz - legenda
Twist- diament 5
Nie trzeba kasy żeby wygrać. Tylko mądrze wydawać złoto i pył.

Argentyna, Brazylia, Turcja i Rosja to były naturalne kierunki zakupów na Steamie/PS Store/ Xbox Store/Nintendo by zakupić gry za 1/3 - 1/2 ceny, ale zaczęto to blokować… W przypadku Xboxa już praktycznie nigdzie nie idzie kupić nic za wyjątkiem prepaidów, a i to tak trzeba robić przez VPN-a, w przypadku Nintendo również wchodzą tylko zakupy prepaidami, bo karty polskie czy paypal nie działa… W przypadku Sony również prepaidy, bo ostatni bastion gdzie wchodziły polskie karty, czyli Turcja został po blokowany, że nie da się dodać żadnych nowych kart, a do tego Sony i inni wydawcy ostro podniosło ceny dla kilku regionów w tym i dla Turcji…

A co do nas to jesteśmy w UE i mamy w zasadzie prosty przelicznik do euro na telefonach oferowany przez Google, a co do zakupów na kompie to cena i tak jest w euro czy dolarach w zależności jaki sklep sobie wybierzemy… Bym powiedział raczej, że w Turcji mają zaniżone ceny niż my byśmy mieli zawyżone, ale i pewnie i tak im podwyższą bo inflacja nie znika z tamtego kraju…

1 polubienie

Właśnie kombinuje jak zrobić zakupy za liry ale niestety nie ma jak :confused:

Liczyłem że może paysafecard da radę ale niestety nie ma takiej opcji

Ale wiecie, że takie kombinowanie to jest oszukiwanie blizzarda i okradanie producenta gry :smiley:
Generalnie nie mam zamiaru nikogo oceniać, bo sam czasami zajrzę na zatokę piratów, ale tylko jestem ciekaw czy macie tego świadomość :smiley:

Ale jakie oszukiwanie czy okradanie ? Skoro wydawca/twórca pozwala na takie działania to nie jest żadne oszukiwanie. To oszukiwaniem nazwałbyś też taką sytuację jaką miałem kilka miesięcy temu?

Sytuacja: Szukam nowego telefonu, znalazłem co chciałem i patrzę, że najtaniej z polskich sklepów jest na Amazonie, więc już chcę kupować, ale naszła mnie myśl, że wejdę na niemieckiego Amazona, wszedłem, a tam po przeliczeniu wychodzi mi 400 zł taniej… No i kupiłem z niemieckiego Amazona. To też byś nazwał oszukiwaniem ?

2 polubienia

No ale właśnie nie pozwala xD