Jestem aktualnie w Turcji i w hearthstone mam ceny w lirach które są o połowę tańsze od naszych cen
Rozumiem jakaś niewielką różnice 10% ale nie połowa ceny
Mini seria w złotówkach 66zl w lirach 219 (35zl)
Wychodzi na to że po prostu mamy zawyżone ceny w sklepach
1 polubienie
To dlatego, że jesteśmy bogatym krajem i ceny się różnią. Dziwi mnie to, że jest taka różnica skoro ostatnio było głośno o podwyżkach nawet o 300% w biednych krajach typu Turcja czy Argentyna. Trzeba znaleźć sposób jak płacić tam a nie tutaj.
1 polubienie
Ja znalazłem jeszcze lepszy sposób 
Gram głównie standard i po każdej rotacji pyłuje wszystkie karty wypadające ze standardu. Od kilku lat nie wydałem na hs ani grosza a zawsze zaraz po wejściu nowego dodatku mam komplet kart ze standardu…
Robiłem tak jak Ty a teraz żałuję, pluję sobie w brodę, bo straciłem sporą kolekcję. Teraz jakbym chciał to odnowić musiałbym wpompować sporo forsy w tę grę a to jest dla mnie nieopłacalne. Szczególnie, że nie wiadomo ile ta gra jeszcze będzie na rynku. Niemniej jest to jakiś sposób ten, który opisałeś 
1 polubienie
Gram standard i dzicz. Wydałem na początku na “zestaw startowy” ( chyba tak to się nazwało) bo bardzo się opłacało.
I daleko dochodzę:
Standard - diament 10
Dzicz - legenda
Twist- diament 5
Nie trzeba kasy żeby wygrać. Tylko mądrze wydawać złoto i pył.
Argentyna, Brazylia, Turcja i Rosja to były naturalne kierunki zakupów na Steamie/PS Store/ Xbox Store/Nintendo by zakupić gry za 1/3 - 1/2 ceny, ale zaczęto to blokować… W przypadku Xboxa już praktycznie nigdzie nie idzie kupić nic za wyjątkiem prepaidów, a i to tak trzeba robić przez VPN-a, w przypadku Nintendo również wchodzą tylko zakupy prepaidami, bo karty polskie czy paypal nie działa… W przypadku Sony również prepaidy, bo ostatni bastion gdzie wchodziły polskie karty, czyli Turcja został po blokowany, że nie da się dodać żadnych nowych kart, a do tego Sony i inni wydawcy ostro podniosło ceny dla kilku regionów w tym i dla Turcji…
A co do nas to jesteśmy w UE i mamy w zasadzie prosty przelicznik do euro na telefonach oferowany przez Google, a co do zakupów na kompie to cena i tak jest w euro czy dolarach w zależności jaki sklep sobie wybierzemy… Bym powiedział raczej, że w Turcji mają zaniżone ceny niż my byśmy mieli zawyżone, ale i pewnie i tak im podwyższą bo inflacja nie znika z tamtego kraju…
1 polubienie
Właśnie kombinuje jak zrobić zakupy za liry ale niestety nie ma jak 
Liczyłem że może paysafecard da radę ale niestety nie ma takiej opcji
Ale wiecie, że takie kombinowanie to jest oszukiwanie blizzarda i okradanie producenta gry 
Generalnie nie mam zamiaru nikogo oceniać, bo sam czasami zajrzę na zatokę piratów, ale tylko jestem ciekaw czy macie tego świadomość 
Ale jakie oszukiwanie czy okradanie ? Skoro wydawca/twórca pozwala na takie działania to nie jest żadne oszukiwanie. To oszukiwaniem nazwałbyś też taką sytuację jaką miałem kilka miesięcy temu?
Sytuacja: Szukam nowego telefonu, znalazłem co chciałem i patrzę, że najtaniej z polskich sklepów jest na Amazonie, więc już chcę kupować, ale naszła mnie myśl, że wejdę na niemieckiego Amazona, wszedłem, a tam po przeliczeniu wychodzi mi 400 zł taniej… No i kupiłem z niemieckiego Amazona. To też byś nazwał oszukiwaniem ?
2 polubienia
No ale właśnie nie pozwala xD