Jak pewnie słyszeliście, przy okazji prac nad grą Warcraft 3: Reforged dokonaliśmy zmiany głosu jednego z naszych ikonicznych bohaterów, Illidana. Choć pan Jacek sprawdził się w tej roli świetnie, doszliśmy do wniosku, że dialogi między Illidanem i Arthasem (oryginalnie nagrane przez jednego aktora), brzmią do siebie zbyt podobnie ze szkodą dla jakości odświeżonej wersji gry. Stąd też decyzja o obsadzeniu nowego aktora w roli łowcy demonów.
Aby zachować spójność obu gier, w nadchodzącej aktualizacji Hearthstone usłyszycie nowe linie dialogowe bohatera nagrane przez Tomasza Borkowskiego.
Mamy nadzieję, że nowy głos przypadnie Wam do gustu.
Osobiście mnie już nie obchodzi dubbing. Mam wyciszone dźwięki w grze, ponieważ wszelkie “kwesrie” słuchane wielokrotnie w PvE wnerwiają, bo zabawne w większości przypadków nie są, ewentualnie gdy po raz pierwszy je usłyszymy. Jednak słuchając po raz piąty tej samej kwestii, bo chińska Zamieć nie da opcji ich pominięcia lub wyłączenia, to już krew się gotuje, bo gracz tylko traci czas na tym, że boss musi sobie pogadać do bohatera, którym gramy…
Kiedyś jeszcze dubbing był dla mnie istotny ze względu na “cinematic”, ale teraz gdy te produkty też spadają z jakością, to nawet nie chce się takiego bagna oglądać.