Witam
Po ostatnim blizcon gdzie Blizzard dosłownie olał hots, zdecydowałem zareagować (bo pokazanie postaci która już była 2 tygodnie wcześniej to wtopa ale fanboy pewnie nie zauważy na blizcon) w każdym razie chodzi mi o to aby:
- Wprowadzić osobny tryb aby można było normalnie grindować jak w league of legends (choćby jako wczesny dostęp aby przetestować co i jak)dzięki temu gracze Lola przetestują i zagrają dla jednego trybu,
- Mobilna wersja hots tam jedyna gra moba która obecnie wojuje to mobile legends(4,1*/5) tutaj taki hots byłby idealny wreszcze ona by przeżyła by to a gracze wrócili by na to .
Powiedzcie mi co o tym sądzicie i czy dałoby się to uratować?
- Za dużo pracy a ryzyko zapewne się nie opłaca, ale grając w lola od jakiegoś czasu, faktycznie lepszym rozwiązaniem jest solo carry game
- To chyba nie przejdzie a tym bardziej u fanów blizz’a, którzy jak słyszą mobilki (jak i ja) dostają padaki
Jak dla mnie jedyną nadzieją a przynajmniej wydłużeniem żywotności gry by był powrót HGC, na pewno by to skłoniło powrót wielu osób - na jak długo, nie wiem ale innych rozwiązań to ja nie widzę niestety.
Nie możecie mu dać umrzeć z resztkami godności?
- Jak dla mnie trzeba przywrócić esport tak żeby ludzie widzieli jak grać.
- Zachęcić streamerów do grania w Hotsa, tak żeby reszta graczy oglądając ich uczyła się grać.
- Wprowadzić do gry dokładniejszy opis bohaterów, jak nimi grać, jaką rolę pełnią w drużynie, mocne i słabe strony postaci. Umieściłbym to w wyborze bohaterów w jakiejś dodatkowej opcji.
- Oczywiście poprawić MMR tak żeby dobrych graczy nie mieszało ze słabszymi bo to powoduje frustracje u wszystkich.
Ogólnie postawiłbym na edukacje, esport, stremarów i MMR. Najważniejszy jest niby MMR, ale aktualnie chyba za mało osób gra w Hotsa żeby to dobrze działało.
Przestałem grać w Hotsa bo mieszało słabych graczy z dobrymi, oni muszą w jakiś sposób uczyć ludzi jak mają grać, ale na to wszystko już chyba za późno.
3 polubienia
Problem polega na tym że Ty byś tak zrobił, ja bym tak zrobił i wiele innych osób lubiących tą grę, osób dla których ważne jest żeby gra się rozwijała.
Jednak twórcą chyba się podoba to jak gra obecnie wygląda, nie muszą sobie zawracać głowy dużymi problemami, dużymi sprawami. Dla nich ważne jest (dzisiaj wyczytałem na redditcie) żeby można było wymieniać dzienne zadania na inne, że jak ktoś lubi grać tylko zabójcami w QM to żeby go nie zmuszać do gry czymś innym lub w innym trybie. To jest priorytet w listopadzie 2019r.
Jeśli Twórcy uważają że obecna forma trybu rankingowego to najlepszy pomysł jaki może funkcjonować w grze… to nie ma o czym rozmawiać.
W jednym z tematów (nie mogę znaleźć) dwa dni temu Khaldor napisał, że on i inne osoby mocno związane z HOTS od lat tłumaczą co trzeba zmienić w HOTSie. Blizzard jest głuchy na głos obeznanych w temacie osób.
1 polubienie
Jak na moje, to po prostu musiałaby być jakaś wielka mobilizacja tych którzy pozostali i jeszcze są zdrowi na umyśle i wymusić jakoś na Blizzurdzie jakieś zmiany. Pytanie - ile w tym % winy devów, a ile Blizzarda. W sensie czy tych pozostałych 6 mężów stanu ma z góry ustalony zakres obowiązków wokół którego mają się kręcić (czyli wypuść bohatera, evencik, balance patch), bo jeżeli dostali wolną rękę w kreacji tego wszystkiego to zwyczajnie słabo to wygląda.
Swoją drogą - h ttps://www.esportsearnings.com/tournaments HGC zajmowało 81. 82. i 83. miejsce w rankingu puli turniejowej. Jeżeli po prostu nie opłacało się dawać tyle pieniędzy na hotsowy esport, to mogliby zmniejszyć te nagrody, a rozgrywki nie wiem - jakoś zreorganizować.
h ttps://liquipedia.net/heroes/Gold_Series Jedyne HGC jakie przetrwało, to te chińskie bo gigant NetEase ma pieniądze by takie coś zasponsorować. Jak widać, za 80 tysięcy dolarów też potrafią grać, a trzeba zwrócić uwagę, że do tej “chińskiej” ligi dołączyli także gracze z byłych koreańskich drużyn takich jak Ballistix, Gen.G czy Tempest, czyli można powiedzieć topowe.
No i trzeba wspomnieć o powrocie np. NuroKa czy QuackNixa.
1 polubienie