5v7 czyli o (prawie)najbardziej niezbalansowanym herosie

Dla mnie jeśli wyłączamy najmocniejszą stronę danej postaci sprawiając że nic nie robi jest sposobem kontrowania postaci, męcik po wystackowaniu questa z 20 lvl musi dotrwać do 20 lvl i później już po prostu samuro wypada przy nim dość słabo. Samuro nie skaluje się super w late gamie, w porównaniu do męcika. Samuro wygrywa gry przez swoje early i mid game w których robi przewagę którą później ciężko nadgonić jeśli team nie feeduje 4 vs 4 jak głupi. Więc jeśli męcik i samuro doprowadzą do passu na liniach, a pojedynki 4 vs 4 są wyrównane, to wychodzi to jako plus dla męcika. :smiley:

Wiadomo męcikowi jak pozwolisz wbić poziom 20 to praktycznie gierka przesądzona, ale to jego skalowanie zaczyna się za późno. Robi się fajny dopiero od 13 poziomu, Samuro od 10 więc nieco wcześniej i wydaje mi się że Samuro na solo alejce jest mocniejszy. Raz się pojedynkowałem na smoczych włościach (ja męcik) i było ciężko.

Obszerny poradnik do Samuro (j. angielski) z wczoraj. Co ciekawe to poradnik z poziomu gold. Jeszcze nie czytałem więc może się okazać śmieciowy.

h ttps://docs.google.com/document/d/1gJQNPEtIhgJTePKM9BAOlM2Haxe6-C8nJ1_xwWAXU-4/edit

Wbrew pozorom Samuro nie jest taki łatwy. Ostatnio jak nim grałem cudem wygraliśmy bo zamiast atakować wrgów skupiałem się na objective’ie ale poza tym nie byłem w stanie nic zrobić kompletnie…

Kolejny mało znany trick, kolejny powód by go zbanować

h ttps://clips.twitch.tv/MoistProtectiveGerbilEleGiggle

Coś czuje że zaraz polecą nerfy, albo zmiany w mechanice budynków, bo blizzard nienawidzi backdoorów.

To jest trik? HAHAHAHA zwykle uzywanie ilusion mastera czlowieku.
Trick to jest uzywanie iluzji bez ilusion mastera i teraz czekam az ktorys kozak mi powie jak to zrobic, to go naucze grac samurem ze wejdzie do mastera stopami.
edit. zeby nie bylo ja umiem to odjebac i zastanawia mnie czy ktos z was prosow teh gry bogow forum to zna.

Żeby nie było to jest forum a nie szkolny korytarz więc proszę bez wulgaryzmów i z kulturą.

1 polubienie

Z Samuro problem leży głównie w tym, że ma od czapy tych swoich klonów. Jakiś solo z solidnym AoE Arthas, Blaze, Chen albo Alarak z silencem, wpędzają go z miejsca w stan depresji.
Albo to mi się wydaje, albo to ludziom brakuje ogrania “rzadkimi postaciami”…

1 polubienie