Jestem zaskoczony że wprowadzili teraz aktualizację i niektóre zmiany trochę mnie dziwią.
Chogal - rozumiem nerf zadania z 4 poziomu. Ten talent był OP, po 20 poziomie Chogal z jednej zdolności mógł być po 2 tyś. Jednak wszystkie pozostałem nerfy są niezrozumiałe i niepotrzebne.
Orphea, lekkie nerfy całkiem słuszne. Na niskich rangach Orphea jest OP, na wysokich jest trochę zbyt mocna.
Samuro, fajnie że go lekko nerfią bo od kiedy zyskał na popularności stał się też jednym z częściej banowanych, gdyż oprócz tego że jest niewygodnym przeciwnikiem, to jest też bardzo mocnym bohaterem.
Natomiast jeśli lecą osłabienia na mistrza iluzji to przydały by się buffy na Bladestorm, lub mały rework. Aktualnie Samuro ma nadal jeden słuszny styl gry, już ponad rok czasu.
Zagara, - jakieś dziwne i nie zrozumiałe zmiany. Fajnie że w nocy usunęli Sylvane bo wyglądało to obciachowo.
Auriel, buff mojego ulubionego talentu na poziomie 1, czemu nie. Wiem że są lepsze talenty, ale ja zawsze robię Auriel pod zabójcę, jakoś te mecze trzeba wyciągać
Deckard Cain, to są zmiany dość dziwne, bo Deckard to aktualnie top 3 pomocników. Po co go buffować, ok to są rzadziej grane talenty, ale wszystkie są grywalne (oprócz poziomu 16), a Deckard jest na tyle mocny że raczej zasługuje na nerfy.
Uther, bardzo mocny nerf, nie rozumiem czemu aż 20 sekund podczas gdy inne tego typu talenty mają 10s. Według mnie talent będzie mega sytuacyjny, może nawet martwy.
Przyznam się że jeszcze nie grałem nowym Zszywańcem i Sylvaną, czekam na ponowne uruchomienie QM.