Aktualizacja - 28.11.2018

Alarak - dobre zmiany mające na celu uruchomienie innych talentów. Jednak do puki Alarak będzie tracił wszystkie stacki przy swojej śmierci to nadal będę grał E build.

Genji zmniejszony zasię ataku podstawowego. To jest mała, a jednocześnie duża zmiana bo jego ataki podstawowe są bardzo mocne, a ich mechanika jest dodatkową zaletą.

Hanzo - łaaał, nie spodziewałem się tego. Ogromny nerf PVE i mały buff PVP. Jestem naprawdę ciekaw jak się teraz będzie sprawdzał. Wydaje mi się że Q build teraz będzie najmocniejszy, a pozostałe dwa będą sytuacyjne. Coś czuję że jego WR jeszcze spadanie, będzie brakować tego PvE.

Kerrigan to moje łaaaał numer dwa. Blizzard ewidentnie chce wzmocnić full Q build. Aktualnie najpopularniejsza jest hybryda jednak teraz to się może zmienić. Mam nadzieję że Q build nie będzie tym jedynym słusznym.
Mistrzostwo asymilacji to fajny ale sytuacyjny talent, myślę że teraz zyska na popularności i może na małych mapach będzie grany.

Nova, dla mnie to nadal postać tylko 4fun, czekam na pełny rework.

Orfea to postać z mocno przegiętymi obrażeniami. Jednak jak się okazuje wielu graczy umie już unikać tych zdolności a przez to Orfea traci na sile. Myślę że blizzard powinien przyspieszyć animację Q.

Abatur, lekki nerf na jego leczeniu. Dobra zmiana bo Abatur zbyt często pełni rolę jedynego uzdrowiciela w drużynie. Zdarzały mi się mecze że robiłem więcej niż healer u przeciwników. Aktualnie jest zbyt silnym bohaterem, często 1st ban. Mimo wszystko czekam na rework bo nie ma cechy, ma tylko jedną ultimkę i bardzo biedne drzewko talentów.

Azmodan nerf, ale mało mnie to obchodzi.

Supporty, dużo drobnych zmian, niektóre dobre inne szokująco dziwne, a jeszcze inne nic nie zmieniające.

Blaze, ciekawe zmiany, myślę że to wstęp do przyszłych zmian. Może kiedyś zostanie tankiem.

Dobre nerfy Malganisa i chyba wystarczające żeby przestał być grany w każdym meczu.

Yrel, tutaj też mała, a jednocześnie duża zmiana. Yrel będzie musiała atakować bohaterów żeby się wyleczyć przy pomocy talentu na 1 poziomie.

Ogólnie bardzo dobre zmiany, najbardziej podoba mi się Kerrigan i nerfy na Shimadach.