Aktualizacja zawartości Heroes of the Storm – 21 grudnia

Witajcie, bohaterowie!

Chcę przekazać Wam garść informacji związanych z ostatnimi komunikatami.
W najbliższych miesiącach wszystko rozegra się zasadniczo zgodnie z naszym wcześniejszym planem. Co więcej, 85. bohater zostanie oficjalnie zapowiedziany tuż przed tym, jak pojawi się na PST w pierwszym tygodniu stycznia. Następnie mamy zaplanowany szereg fajnych wydarzeń i aktualizacji bohaterów. Potem przyjdzie kolej na następnego bohatera.

W zespole Heroes of the Storm omawiamy również długofalowe plany. Kolejne nowości związane będą z tymi aspektami gry, na których najbardziej zależy twórcom i społeczności. W naszym zespole zawsze wiedzie się najlepiej, gdy pracujemy nad czymś, w co w wkładamy serce. Choć nasze grono będzie teraz mniejsze, jesteśmy kompletnym zespołem twórców gier, który będzie pracował nad tym, aby w swoim czasie dać wam upragnione funkcje i zawartość. Wiem, że chcielibyście dowiedzieć się więcej, ale nasze wewnętrzne dyskusje ciągle są na wczesnym etapie. Podzielimy się z wami informacjami, gdy zespół podejmie konkretne decyzje.

Choć nie mogę jeszcze przekazać wam szczegółów, informuję, że oprócz dyskusji na temat właściwej częstotliwości publikowania aktualizacji i nowej zawartości zastanawiamy się również nad poważnymi zmianami dotyczącymi kluczowych obszarów gry, dzięki którym przyniesie ona graczom jeszcze więcej frajdy.

Oto niektóre z obszarów, które obecnie omawiamy:

• Finalizacja gruntownych zmian dotyczących ról bohaterów.
  • Ustalenie terminu konsolidacji i usprawnienia gry rankingowej, o których mówiliśmy na BlizzConie.
  • Przywrócenie możliwości bezpośredniego zakupu wybranych skórek za klejnoty.
  • Dodanie możliwości zakupu dodatkowej zawartości (np. skórek czy wierzchowców) za złoto.

Co do kwestii bieżących, w środę wprowadziliśmy aktualizację balansu. Wkrótce pojawią się też dodatkowe zmiany w systemie dobierania przeciwników, związane z czasem oczekiwania w kolejce Szybkiego meczu oraz podziałem na dywizje, wykorzystywanym do dobierania graczy na wysokim poziomie w trybach rankingowych. W informacjach o aktualizacji znajdziecie wszystkie szczegóły na temat zmian balansu. Wypatrujcie również komunikatu na forum dotyczącego systemu dobierania graczy, gdy najnowsze zmiany pojawią się w grze.

Podsumowując: już teraz wprowadzamy istotne zmiany, a więcej zawartości i aktualizacji pojawi się wkrótce. Wchodząc powoli w nowy rok, prosimy was o cierpliwość – będziemy potrzebować trochę czasu, żeby ocenić nasze nowe podejście do wszystkich tych ekscytujących nowości, które pragniemy wprowadzić. Jak zawsze zależy nam też na waszych opiniach – dajcie nam znać, co chcielibyście ujrzeć w 2019 roku i jak możemy nadal udoskonalać grę, którą wszyscy kochamy.

Na koniec chcę Wam powiedzieć, że zespół doskonale się bawił w najniesamowitszej planszówce na świecie – dlatego też postanowiliśmy przedłużyć nasze zimowe wydarzenie Świat Zabawek do lutego, aby dać wszystkim szansę na jeszcze więcej frajdy. W trakcie trwania wydarzenia grę można ukończyć maksymalnie 50 razy i otrzymać za darmo 50 rzadkich skrzynek z zabawkami. Bawcie się dobrze! Mamy nadzieję, że wydarzenie podoba się Wam tak bardzo, jak nam.

Pozdrowienia!
Kaéo

3 polubienia

Powiem tak, dopóki nie poznamy konkretów jakakolwiek dyskusja nie ma sensu, fajnie że zaczynacie prowadzić dialog ale czas pokaże o co wam chodzi. Ogółem trzymam kciuki, jeśli na prawdę macie dobre intencje to możecie liczyć na moje wsparcie, ale pierw musicie odbudować zaufanie które straciliscie.

2 polubienia

Kurka, czyli będę musiał jeszcze tak długo patrzeć na komunikat “nie zostało wybrane żadne zadanie związane z wydarzeniem” :frowning:

Co do Szybkich Meczów - teraz to wolnych, postarajcie się jak najszybciej przywrócić poprzedni stan, bo oprócz strasznego wydłużenia czasu oczekiwania, to nic się nie zmieniło.

Sam jestem ciekaw nowego bohatera, byleby to nie była postać z overwatcha, jak będę chciał pograć czymś z overwatcha, to sobie w niego zagram. A żeby tylu fanów overwatcha grało też w Hots to raczej wątpliwe. Jak był ten event na skórki, to pojawili się, pograli SI i odeszli.

Hej, jakby to był Reinhardt z OV to spoko bo tym więcej tanktów tym lepiej.

Pomimo, że nie trawię OW i dosłownie nie podoba mi się tam wszystko od postaci, pomysłu na rozgrywkę, tempa rozgrywki, stylistyki, wyglądu, grafiki, muzyki… no kompletnie nic. Jest to jedna z niewielu gier na którą wydałem z 60 EUR i pogralem może ze 2 dni, to jest kilka postaci, które w przeciwieństwie do Genjego, Hanzo, Złomiarz i Smugi (no to najbardziej rakowe, irytujące postacie jakie mogły być wrzucone do HOTS’a ich mechaniki to jakieś kompletne nieporozumienie) dziwię się, że nie dodano postaci, których mechanika bardzo by w HOTSie fajnie się sprawdziła i mogłaby coś wnieść do rozgrywki np:

• Torbjörn
  • Reinhardt
  • McCree
  • Bastion

Te postacie widziałbym w HOTSie. Ogólnie to przydałby się ktoś ciekawy z diablo np. Paladyn z Aurami na drużynkę to by był wypasik. Druid o :slight_smile:

Nie wiem, czy Blizzard zakłada, że gracze Hotsa nie kupią Overwatcha, że daje nam te postaci? Bo Overwatch to wciąż nowa i żywa gra tak więc nie widzę powodu, dla którego miałby dodawać z niej tyle postaci. Skoro specjalnie się nie różnią i każdy wciąż może sobie w nią zagrać. Pewnie mniej pracy nad projektami.
Jest z niej kilka postaci, to fajnie, ok może tank by się jakiś przydał, ale myślę, że na tym powinni poprzestać.
Jest tyle innych fajnych postaci z dziedzictwa Blizzarda, które nigdy nie były grywalne, a gracze chcieliby móc się w nie wcielić. Bardziej mnie pasjonuje możliwość zagrania postacią, którą nigdy wcześniej nie dane mi było zagrać, niż czymś z Overwatcha, czym być może mam już rozegrane dziesiątki godzin. Poza tym mechaniki skopiowane z FPSu do dimetrycznej przestrzeni nie muszą wcale działać. McCree fajna postać, ale jak sobie wyobrażasz jego “high noon” w warunkach Hotsa?
W sumie sam mam pewien pomysł, McCree byłby jak Hammer, dostawałby roota i kursor zamieniałby się w dowolnie sterowany celownik, jak z tych gier pokroju “duck hunt”, “wild gundman” (akurat one nie miały celownika, ale innych podobnych nie pamiętam).

High noon widziałbym podobnie jak ulti Fenixa w połączeniu z ultem Greymana, na ulepszeniu kule by przebijały na wylot. Coś w ten deseń