Ręce mi opadły jak zobaczyłem ten temat… niech będzie… porozmawiajmy o skórkach.
h ttps://www.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/b930id/heroes_developer_ama_art_design_april_4/
Ręce mi opadły jak zobaczyłem ten temat… niech będzie… porozmawiajmy o skórkach.
h ttps://www.reddit.com/r/heroesofthestorm/comments/b930id/heroes_developer_ama_art_design_april_4/
Jak nie mają co do roboty, no to co kappa.
Przejrzałem odpowiedzi i znalazłem tylko kilka ciekawych, ważnych informacji dla gry:
Mapy, wkrótce ma pojawić się aktualizacja wprowadzająca zmiany na kilku mapach, zmiany będą dotyczyć zarówno balansu jak i wyglądu, np. smoczy rycerz.
Aktualizacja modeli wizualnych starych postaci zajmuje tyle samo czasu co stworzenie nowego bohatera. Jeśli gracze chcą aktualizacji starych bohaterów to muszą liczyć się z konsekwencjami - rzadszym wydawaniem nowych bohaterów.
W przyszłości pojawi się nowa opcja w kolekcji, będziemy mogli sprawdzać jak prezentują się wszystkie skórki, wierzchowce, itd bez włączania trybu próbnego.
Ragnaros, ma skomplikowany model wizualny i schemat kolorów. Robienie dla niego skórki (nawet kolorku) wymaga zbyt wiele pracy. Jeśli kiedyś dostanie skórkę to będzie to naprawdę dobra skórka.
Będzie się pojawiać więcej skórek mieszających uniwersa.
Nowe skórki będą się pojawiać razem z nowymi wydarzeniami.
Jaina dostanie skórkę BfA
Artanis, możliwe że dostanie licznik osłon (lewy dolny róg ekranu)
Mefisto, wygląda jak wygląda ponieważ musi spełniać wymagania wiekowe. Możliwe że uda się sprawić żeby bardziej przypominał oryginał z D2.
Możliwe że Rehgar dostanie nowy model wizualny leczącego totemu.
Możliwe że pojawi się więcej oryginalnych ikon umiejętności postaci.
Dużo pytań, a nawet tematów zostało pominiętych, np. skórki bardziej klasyczne czy pixelowe, kilka pytań o Samuro, powrót mistrzowskich skórek.
Natomiast projektanci ochoczo odpowiadali na pytania dotyczące ich wykształcenia, zainteresowań, inspiracji, procesu tworzenia itd.
dla mnie tylko to ma jakikolwiek sens reszta to zamydlanie oczu swiecidelkami ktore nijak nie maja wplywu na gre
Standardowo brak odp na podstawowe problemy gry i próbę ich rozwiązania, czyli Blizz w formie, stara się zniechęcić te garstkę graczy aby porzucili grę i ci mogli w spokoju wyłączyć serwery bo ostatni grosz został wyciśnięty.
Czyli to już nawet nie jest AMA tyko zapytaj pracowników Blizzarda o to co wpisali do swojego CV.
Jeżeli sesja była poświęcona oprawie graficznej, to nie oczekuj, że będzie się zajmowała czymś innym.
Przechodząc do tematu “skinów”, chciałbym, żey dodali jakiś ciekawy skin Tassadara.
Może przy okazji powrotu “Nexomanii”, mogliby zrobić “Tassadara sędziego bokserskiego”