Re-add posta z:
Witam, właśnie wyszedł nowy sezon, a błędy dalej te same. Żeby dyskusja nie umarła, a ludzie o podobnych problemach mogli się wypowiedzieć, raz jeszcze dodam swój post, w “świeższym” temacie.
"Jako że historia się powtarza, raz jeszcze napiszę tę prosbe: nie zwalajcie błędów gry na barki gracza, zasłaniając się regulaminem gry.
Na poczatek: sytuacja sprzed ok. 2 lat: rozłączenie pod koniec gry rankingowej/chwilowe zawieszenie gry w lobby - kara punktowa i mecze afk. Odwołanie: regulamin, zgodziłeś się. Potem cichaczem poważniejsze tego typu przypadki zostały naprawione (aż za bardzo, bo po wyjściu pamiętnego mi Artanisa z gry w nastepnym meczu HL był w przeciwnej).
2: sytuacja sprzed ok. roku, przy jeszcze oryginalnych bójkach - chwilowe rozłączenia (AI robiło za mnie doslownie 2 kroki) mecze AFK, ale nic tam, i tak bd grał bójki, to bez różnicy (pomijając fakt, że mój “AFK” kończył się niezaliczeniem meczu na skrzynkę, co się nadal zdarza). Sytuacja dosłownie w ten sam sposób się powtarzała przez jakies 5 bójek (pamietam ostatni mecz Tyraelem, dosłownie wygrałem go z 1 graczem - czarnosercy, dublony - mimo rozłączeń). Po meczu: logout. Loguje się - nie mogę. Wchodze na bnet: ban na 7 dni, zakaz chociażby uruchomienua gry (czas wakacji, kiedy jeszcze dużo grałem).
Odwołanie: zapis regulaminu, zgodziłeś się, itd. (Odpowiedź blizza u dołu posta).
Obecna sytuacja: znajoma dostała chwilowe zawieszenie w grach rankingowych, dostala po -500 za gre, no ale co tam, przecież odrobi - zgodnie z wpisem Blizzarda.
Tylko, jak wyżej, rozłączenia nie są winą graczy. Grając pełną ekipą często zdarza nam się dostawać (zwanych przez nas) “blizzardowskich lagów”, każdy w tym samym momencie.
Szanujmy nawzajem swój czas, więc proszę, na bieżąco naprawiajcie niedogodności związane z grą, chociażby dlatego, że pozostała tu jedynie lojalna pula zapalonych graczy. Ciągle zasłanianie się regulaminem i zbywanie nas jedynie tę pulę uszczupli.
Ps. Dla ludzi, którzy uznają to za crytalk: wypisałem z pamięci większość sytuacji, jakie przytrafiły mi się podczas 4+ lat grania, żeby jak najlepiej nakreślić obecną sytuację w grze i stosunek supportu (nie będę się już roztkliwiał nad brakiem banów za wulgarny czat (nie podam przykładu bo usuną posta) i AFK-falstad/illidan na bójkach lecący w wieże - bo to nie ten temat).
Pss. Za brak niektórych znaków przepraszam, pisane z telefonu - większość wyłapane przy re-wricie.
*liczę na odpowiedź jednego z przedstawicieli game-dev-community i z calym szacunkiem dla p. Madkipar, przesłana wiadomość (z posta, do którego link można znaleźć na początku tematu) pochodzi z jednego ze wzorów “bezpiecznych odpowiedzi do spławiania niezadowoleńców”, ja zaś-jak i moi znajomi z gry oraz uczestnicy dyskusji - liczymy na realne zajęcie się problemem i adekwatną do tego wiadomość.
Szczerze liczę na powyższe i pozdrawiam.
Odpowiedź Blizzarda (na ban 7 dni):
"(Przedstawiciel X)
Witaj (imię)
Działania podjęto zgodnie z zasadami obowiązującymi w Heroes of the Storm (https://blizzard.com/support/article/42673), z którymi wszyscy gracze zapoznają się i które wymagają zaakceptowania przed rozpoczęciem gry w Heroes of the Storm. Owe reguły i zasady umożliwiają nam utrzymywanie bezpiecznego środowiska gry, gwarantującego dobrą zabawę dla wszystkich graczy.
Z Warunkami Użytkowana serwisu Blizzarda można zapoznać się pod tym adresem: http://blizzard.com/company/legal/
W chwili obecnej uważamy sprawę za zamkniętą i nie podejmiemy dalszej dyskusji na ten temat."
Jeżeli dla kogoś konieczny jest screen z odpowiedzią, potwierdzający realność tej odpowiedzi - w wolnej chwili “poświęcę” miejsce na dysku google i dodam.
*Cudzysłowie oraz rozpisywanie zastosowane w celu zmniejszenia “furtek”, jakie można zastosować, nie jest to umyślne “offensive talk”
**powyższy post ma charakter zarówno informacyjny - dla innycn graczy i dev’ów, jak i proszący o przekazanie wiadomości dalej, do wyższych stanowisk - proszę o nie dodawanie wiadomości ze wzoru:
“Dziękuję za wiadomość, ale Forum X nie ma możliwości Y, (wyjaśnienie).
Dziękuję i przepraszam za niedogodności”