Blizard kpi sobie

Kiedy nerf dla Variana. Kiedy nerf dla Malganisa?

Co do Malganisa się zgadzam, kupiłem 3 mecz wbiłem się w build i jest przegięty, bo robię co chcę 1v2-1v3, ale jak nie potrafisz dojechać Variana, to współczuję teamplayerom.
Varian jest jak Butcher, jedną z najłatwiejszych do skontrowania postaci - pod warunkiem, że wiesz czym grać.

ja też czasem mam problem z varianem, wczoraj gralismy na takiego skończył gre mając 19:1 w killach.

Zgadzam się, że jak team wie co robić to jest dużo prościej. Ale często sama obecność w teamie Variana to duża przewaga.
Natomiast skrajnością jest Varian i Malganis w 1 teamie. Ciężkie zadanie.

Varian to autoataker z pancerzem. Składa się przy pierwszym z brzegu gigant slayerze, albo wiekszej ilości CC i redukcji pancerza.
Athas (zamieć), Anubarak (lokon i stuny), Muradin alias “Gimli”, Tracer (wymanewrujesz go), Malf (root), KelThuzad (slow + burst magic dmg), Johanna (oślepienie i peeling), Tychus?

Ale co jest takiego problematycznego w Varianie? Co według was należy w nim znerfić?

Mal’Ganis z Abathurem nad rogami to dopiero problem, a dodajcie do tego jakiegoś suppa typu Whitemane… lubię nim grać, ale nie mam ochoty tego robić cały czas. Kiedy gram kimś innym, często boli mnie to, jak mocny jest on (najczęściej) będąc w drużynie wroga.

EDIT: Tu dzisiejsze zmiany, po angielsku, bo u mnie wersja polska pokazuje tylko Falstada i Mal’Ganisa podpisanego jako KTZ:

Ale tragiczna aktualizacja, chyba jakiś wstęp do reworków.

Malganisa chyba troszkę przypiłowali.

h ttps://heroesofthestorm.com/pl-pl/blog/22636768/aktualizacja-balansu-heroes-of-the-storm-31-10-2018-2018-10-31/

Usuńcie spacje po pierwszym H i macie link do pełnej aktualizacji :smiley:

Co racja to racja. Aktualizacja kompletnie od czapy i jeśli nie ogłoszą na blizzconie jakichś nowin, które usprawiedliwią takie głupawe zmiany to nie wiem. Wszyscy cały czas piszą o problemach z grą, a oni wyskakują z taką zlepką losowych zmian. Jest to kolejny dowód na to, że blizzard nie czyta swojego forum, a nawet jak je czyta to ma w tyle, co ludzie na nim piszą.

Zmiany dla blaze’a? Hahaha, że co? Czyżby blizzard chciał go wywalić z solo lane i zrobić z niego tanka na siłę? Niezrozumiałe są dla mnie te zmiany, no większość z nich, bo buff dla lucio to mogę jeszcze zrozumieć, ale pozostałe to takie szukanie dziury w całym.

Tak, oficjalnie to powiedzieli, że od początku chcieli aby był solo tankiem i spróbują do tego doprowadzić.

1 polubienie