Celowe spadanie z mastera do brązu

Toż ten cały system to jakaś kpina i robienie z ludzi idiotów podam tutaj przykład typa co grałem przed chwilą
Okres przedsezonowy 0 meczy
Sezon 1 (2016) 0 meczy
Sezon 2 (2016) 0 Meczy
Sezon 3 (2016) 0 meczy
Sezon 1 (2017) 3-7 Brąz 1
Sezon 2 (2017) 13-13 Gold 1
Sezon 3 (2017) 19-16 Gold 1
Sezon 1 (2018) 4-7 Gold 4
Sezon 2 (2018) 8-6 Gold 1
Sezon 3 (2018) 7-5 Plat 2
51 - 54 przez 2 lata gry . I jak ma być normalnie jak typek praktycznie w tą grę nie gra przynajmniej rankingowo. Temu się czeka nawet po 400 sec na mecz bo ludzie jak spotykają typa co miał np Diamond 3 dwa lata temu, a teraz po rozegraniu 10 meczy ma to samo mają gdzieś ten chory system.

1 polubienie

Jakby typek dwa sezony wcześniej wbił platyne to teraz by siedział w masterze XD
To się nazywa wyzwanie, z brązu do mastera w 2 lata i 54 mecze XD.

2 polubienia

h ttps://i.imgur.com/eZeIUN9.jpg
Wow, nie dość że 3 masterów to ta Ana ma około 5k punktów w masterze na hero lidze i jakimś ‘dziwnym’ cudem jest w goldzie na team. Hmmm…celowe spadanie by potem koledzy mogli easy wygrywać mecze? Why not Blizzard!

Junkrata nie sprawdzałem bo byłem już zbyt rageowany by to zrobić. Nie wiem czemu ale mam wrażenie że coś takiego dzieje się częściej odkąd wprowadzili granie team ligi solo.

Ostatnio nawet zacząłem reportować wszystkich takich celująco spadających masterów i tych boostujących się na srebrach/niskich goldach, mam wrażenie że ostatnio jest plaga tego czegoś, czy Blizzard coś z tym zamierza zrobić?

1 polubienie

To jest najmniejszy problem. Kłopotem jest to, że każdy rank to jedna wielka loteria. Gracze mają rangę nieodpowiadającą ich skillowi. Np gracz cały czas mający minusowe statystyki pnie się w górę. Przykład typa 3 minuty temu mecz miał w ostatnim sezonie 49-66 max rank plat 2 i ma teraz plat 1 3-7 wtf ?

Czyli masterzy celowo spadają na niższe rangi a noobki awansują na wyższe rangi gdy przegrywają większość meczy? Najssssss

To istny paradox, co tu się tak właściwie dzieje? XD