Czy jest sens raportować w Hotsie?

Jak w temacie. Słyszałem legendy, że ponoć blizz nawet wysyła maila, że po twoim zgłoszeniu ktoś został ukarany, ale gram w to od bety i w życiu takich cudów nie widziałem.

Tak wysyła, sam 3 razy takie dostałem. Jak będziesz chciał to potem mogę wysłać screena. ^^

To jakim cudem mimo zgłaszania typów który 13 razy wbiegali w wieżę albo całą grę flamowali o gwałceniu matek nigdy nie dostałem? I to nie odosobniony przypadek bo zwykle trafiam tych samych gości 3-5 razy z rzędu :smiley:

gram od grudnia 2015, regularnie raportuje, ani jednego maila nie dostałem

Za granie jak ameba to nawet nie masz co liczyć na jakiekolwiek ukaranie za to ze strony administracji, no bo nie można karać kogoś za to że czegoś nie potrafi albo mu się nie chce :smiley: (lol), a za toksyczność to akurat bardzo blizz lubi a zwłaszcza kiedy ciśniesz po tym 1 przypadku.

h ttps://imgur.com/a/xGfNko3

No tak, a tyle reportów wysłałem i nic, może to taka różnica że oni nie ginęli celowo a bardziej nie przejmowali się swoją śmiercią.

Blizzard owszem blokuje konta, ale jest to działanie sporadyczne - od wielkiego dzwonu.
Mówiąc otwarcie, trzeba się mocno postarać i wyrobić sobie konkretną “kolekcję” raportów - zwłaszcza odkąd dzieci zaczęły wysyłać raporty na lewo i prawo, za każdą bzdurę, albo obrazę majestatu.

W codziennym użytku, raporty robią za “wentyl bezpieczeńśtwa”. Ludzie wysyłają i czują, że im ulżyło.

no właśnie mam takie wrażenie bo już pal sześć trollowanie, ale za opisywanie ze szczegółami życia seksualnego czyjejś matki to co najmniej mute się należy jak psu buda

Dopadłeś mnie przy edycji posta.

Za co się należy, za to się należy i tutaj nie ma dyskusji.
Problem pojawił się taki, że na szeroko rozumianym “zachodzie” wyrosło pokolenie “dzieci kukurydzy”, które czuje się pokrzywdzone przez otoczenie w każdym momencie ich życia.

Wyobraź sobie, że dzisiaj dostałem raport za “abusive talking” w 15 sekundzie gry. Wiesz za co?

Mam taki zwyczaj, że grając “Muradinem” zawsze wrzucam cytat z Hobbita:

“Lets give these bastards good hammering”.

Taki nawyk, który rozluźnia ekipę.
Zazwyczaj ludzie reagują śmiechem i od razu opada spina.
Dziś jednak, pewien - zapewne bardzo wrażliwy - Niemiec uznał, że obrażam ludzi i na dzień dobry wlepił mi raporta.

No i rodzi się pytanie, jak system ma coś takiego traktować?
Muszą być zostawione jakieś granice, bo nie byłoby z kim grać - wszyscy byśmy wylecieli - z płaczkami w rurkach włącznie.

Ponieważ nikt nie wyjaśnił, więc napiszę co wiem:
System działa na zasadzie ilości. Gracz musi być wielokrotnie zgłaszany przez innych graczy żeby otrzymać upomnienie / karę. Nie wiem ile ale dużo, bo ja pierwszą karę (1 tydzień ban za afk) dostałem po 3 latach grania (chyba 2 miesiące po usunięciu HGC).
Wyciszenie jest nakładane automatycznie więc można je otrzymać z meczu na mecz
Blokada konta nakładana jest z opóźnieniem kilku dni (chyba 3) od ostatniego przewinienia.
Jeśli jakiś gracz raz otrzymał karę to staje się naznaczony przez system, a więc kolejne kary są nakładane za mniejszą ilość przewinień.
Po jakimś czasie (chyba kilka miesięcy, może rok) raporty ulegają przedawnieniu.

Tak więc system raportowania działa… i ciężko napisać coś więcej.

Także rzeczą dość ważną i być może oczywistą jest fakt ,że nie liczy się ilość reportów które ty wklepiesz gościowi możesz mu dać nawet report w każdej z tych kategorii co tam są to i tak liczy się to jako jeden report.(Odzielną kategorią są zniewagi pisemne)

heh żeby nie było ale razem z kolegami zrobiliśmy test. na 1 konto poszło ok 1k reportów za różne rzeczy w ciągu jednego tygodnia jak dotąd bana brak. blizzard chyba daje losowo te bany komu chce

No jeżeli wysyłacie te “1 reportów” z tych samych kont, to się w sumie nie ma co dziwić. x) No chyba, że macie specjalnie przygotowanych 200 kont na takie okazje.