Bo inaczej nie można nazwać tego , że w tl dostaje się plus 50 % expa za grę i można grać postaciami od 1 lvla . No niech mi ktoś powie jaki to ma sens oprócz tego, że zmusza nowych graczy (i nie tylko), do expienia tam postaci zamiast na qm. Przez to mamy wręcz troll mecze, w których często dostaje się kogoś komu nie koniecznie zależy na zwycięstwie a już napewno nie umie grać daną postacią.
Szczerze to zgadzam się z tym Powinni dodać bonus że jeśli grasz postacią którą nie masz 5 lvl lub większego to otrzymujesz dodatkowe 100% bonusu golda i expa, ale tak by działało to wszędzie oprócz rankedów. Mogli by też wprowadzić na kolejce hero ligi możliwość dowolnego wyboru niezależnie od tego którym się jest (czyli jak się jest pierwszym z góry to niekoniecznie musisz robić FP bo system to narzuca).
Ogólnie tyle razy już się spotkałem z kolesiem który nie potrafi grać postacią na TL’u, ale wybrał ją bo jest w mecie choć nigdy nią nie grał… Wkur… to
Gram TL, żeby wbić 5lvl na postaci bo ktoś sobie wymyślił, że na HL trzeba mieć 5lvl, żeby grać… Powinni wprowadzić możliwość grania na hl od 1lvl i bedzie git.
Już kiedyś pisałem, żeby się chwalić na blizzconie że popularność trybu rankingowego wzrosła w stosunku do poprzednich lat, a to oznacza że gra się dobrze rozwija.
Przecież TL jest warto odwiedzać tylko jak ma się czwórkę znajomych do grania.
Zagrałem z ciekawości kilka gier solo w TL. Zwykle w moim teamie była piątka randomów czasem dwie osoby w party. Prawie zawsze grałem z kimś kto nie miał nawet 50lvlu. Rekordzista miał lvl 18 i to było widać w grze.
Jak nie masz teamu to grasz HL.
Problem w tym że jak początkowi gracze nie zagrają HL’a bo nie mają postaci do tego, uzbieranie golda na nie trochę zajmuje, później doexpienie ich, ogólnie fajnie by było gdyby po pierwszym logowaniu i zaliczeniu samouczka każdy gracz otrzymywał skrzynkę z 6 bohaterami (3 rzadkim, 2 epickim, 1 legendarnym), to by w pewnym stopniu ludzi ogarniało nadmiar newbi na TL’u moim zdaniem, gdyż nawet newbi nie lubi grać z 4 innymi randomami na full premade
Edit: Choć w sumie najlepiej by każdy dostał by nikt nie czuł się poszkodowany.
Jak ta gra ma się dobrze rozwijać skoro blizz zaprasza na imprezy z HotS kolesi którzy nawet w niego nie grają. Chłopak czyta coś z kartki (nie wiedząc o co chodzi), nie zna nazw podstawowych bohaterów i sam przyznaje że gra w tą grę pierwszy raz. Porażka jakaś.
Dis ten co nie wie co to inna gra i gra tylko w jedną
Z tym Disem to racja “Wcześniej nie grałem w HoTS’a…”, no to Blizz idealną osobę wybrał do promowania swojej gry Wprawdzie jest on dość rozpoznawalną osobą i ma swoje grono widzów, ale spodziewałbym się że takie zaproszenie wylądowało by w rękach jakiegoś streamera lub YT’bera który jednak specjalizuje się w tej grze i potrafiłby coś więcej o grze powiedzieć… A tak to wyszła tylko próba reklamy samą twarzą
Przecież znani ludzie z hotsa jeżdżą do siedziby w Paryżu czy nawet tej w USA, tyle że znani ludzie hotsa są znani tylko dla społeczności hotsa, więc może tutaj blizz dobrze kombinował żeby zrobić swego rodzaju reklamę u konkurencji.
Tak czy inaczej oba te zabiegi są starymi zagrywkami (ten filmik jest z 03.2017, a bonus exp za rankingi chyba jeszcze starszy).