Witajcie,
Przeszukałem wszystkie ustawienia w grze i za Chiny nie wiem jak ustawić użycie “Lodowego Kolca” Kel’Thuzad’a na “szybkie użycie”, lub “po puszczeniu”.
Jako, że nigdy nie używam skilli na zasadzie wybierz skill i jeszcze kliknij, gdzie go użyć jest to dla mnie spore utrudnienie, bo zapominam się, że mam jeszcze łaskawie wybrać miejsce, gdzie Kolec ma być rozstawiony…
Będę wdzięczny za pomoc…
1 polubienie
U mnie działa jak reszta skilli, to jest od razu po pojedynczym kliknięciu.
Ale w ustawieniach go nie ma
No właśnie… i tu jest problem
Faktycznie nie ma, ale możesz zrobić inaczej. Mam angielską wersję, więc mam nadzieję, że i tak ogarniesz, jeśli masz po polsku.
W grze wchodzisz w hotkeys (skróty klawiszowe?) i w zaawansowanych masz 2 i 3 opcję od góry: zdolności bohatera (szybkie użycie) i zdolności bohatera (szybkie użycie po puszczeniu).
Musisz znaleźć Use talent 1 (użyj talentu 1?), to jest właśnie kolec i wtedy go zapisujesz, jak wolisz. Problem jest taki, że nie możesz mieć pod 1 jednocześnie dwóch różnych opcji, więc jak chcesz zapisać szybkie czarowanie kolca pod 1, to wszyscy inni bohaterowie będą mieli talent 1 działający w ten sam sposób. Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale lepsze to niż nic.
Ewentualnie możesz dodać z modyfikatorem typu alt+1, ale pod alt+1 chyba już coś jest.
@PieknyTomek
Dzięki za poradę - przydała się . Że też na to nie wpadłem
Ale chyba można zrobić indywidualny zestaw przycisków dla KTZ, w sensie takim że na początku każdej bitwy trzeba pamiętać żeby sobie przestawić.
Na serwerze testowym już jest, przy okazji Zuljin też otrzymał
Kel’Thuzad: Dodano opcję szybkiego użycia dla Lodowego Kolca.
Zul’jin: Dodano opcję szybkiego użycia dla Szału Amanów.