Niech ktoś mi przypomni czy po wyjściu nowej postaci na qm są wyłączane wszelkie zasady dobierania postaci do teamów? Na ogół rzadko gram w qmy i nie jestem pewien tego czy to tylko chwilowe bo wyszła nowa postać czy na prawdę jest tam tak źle że daje team 4 range zabójców i abatura kontra 2 range zabójców, tanka i 2 healerów albo 3 zabójców i 2 tanków kontra 3 zabójców i 2 healerów(serio gro? Nie mogłaś rozdzielić tych 2 tanków i 2 healerów do obu drużyn gdy oni wszyscy grali solo?)
Bo jeśli to z okazji nowej bohaterki wyłączono wszelkie zasady to rozumiem że każdy chce nią pograć i by długo szukało mecz gdyby nie to, tylko że takie mecze często nawet przyjemności dla obu stron nie dają, no może oprócz śmiechu.
No bo jak nie śmiać się z meczu smuga, orphea, valla, sylvana i abatur kontra morales, tyrande, hammer, malganis i orphea.
Mecz wyglądał tak że na podniebnych świątyniach ja na hammer z tyrande i morales po prostu na chama pushowaliśmy bota mają wszystko gdzieś bo wrogowie nie mogli podejść, zabić nie mogli mnie bo za dużo pancerza, cc nie działało bo nieustępliwość z talentu i od morales, poekować nie mogli bo za dużo heala, zabić morales mogli…ale wtedy oni umierali. I tak bez przejmowania świątyń w 10 minucie nie ruszając się z miejsca bite 3-4 minuty(przez muła abatura) biłem cora a wrogowie nie mogli nic zrobić, często łazili 4 w okół mnie na granicy zasięgu aa zastanawiając się co robić, w ostatniej minucie już się poddali i walili wszystkie skillshooty we swojego cora. Rozumiem szybsze wyszukiwanie meczu bo nowa postać, tylko że z takich meczów praktycznie nic nie wyniesiemy na tej nowej postaci.
Przez to też wątpię że wyłączanie jakichkolwiek zasad matchmakingu na qm jak wychodzi nowa postać jest durne i nie jesteśmy nigdzie wstanie zagrać tą postacią normalnie bo na unrankedach i rankedach jest banowana. No chyba że macie customach ale wtedy potrzebujesz 10 ludzi a niektórzy z 5 mają problem. XD