Matchmaking po wyjściu nowej postaci

Niech ktoś mi przypomni czy po wyjściu nowej postaci na qm są wyłączane wszelkie zasady dobierania postaci do teamów? Na ogół rzadko gram w qmy i nie jestem pewien tego czy to tylko chwilowe bo wyszła nowa postać czy na prawdę jest tam tak źle że daje team 4 range zabójców i abatura kontra 2 range zabójców, tanka i 2 healerów albo 3 zabójców i 2 tanków kontra 3 zabójców i 2 healerów(serio gro? Nie mogłaś rozdzielić tych 2 tanków i 2 healerów do obu drużyn gdy oni wszyscy grali solo?)

Bo jeśli to z okazji nowej bohaterki wyłączono wszelkie zasady to rozumiem że każdy chce nią pograć i by długo szukało mecz gdyby nie to, tylko że takie mecze często nawet przyjemności dla obu stron nie dają, no może oprócz śmiechu.

No bo jak nie śmiać się z meczu smuga, orphea, valla, sylvana i abatur kontra morales, tyrande, hammer, malganis i orphea.
Mecz wyglądał tak że na podniebnych świątyniach ja na hammer z tyrande i morales po prostu na chama pushowaliśmy bota mają wszystko gdzieś bo wrogowie nie mogli podejść, zabić nie mogli mnie bo za dużo pancerza, cc nie działało bo nieustępliwość z talentu i od morales, poekować nie mogli bo za dużo heala, zabić morales mogli…ale wtedy oni umierali. I tak bez przejmowania świątyń w 10 minucie nie ruszając się z miejsca bite 3-4 minuty(przez muła abatura) biłem cora a wrogowie nie mogli nic zrobić, często łazili 4 w okół mnie na granicy zasięgu aa zastanawiając się co robić, w ostatniej minucie już się poddali i walili wszystkie skillshooty we swojego cora. Rozumiem szybsze wyszukiwanie meczu bo nowa postać, tylko że z takich meczów praktycznie nic nie wyniesiemy na tej nowej postaci.

Przez to też wątpię że wyłączanie jakichkolwiek zasad matchmakingu na qm jak wychodzi nowa postać jest durne i nie jesteśmy nigdzie wstanie zagrać tą postacią normalnie bo na unrankedach i rankedach jest banowana. No chyba że macie customach ale wtedy potrzebujesz 10 ludzi a niektórzy z 5 mają problem. XD

Mal’ganis, Lucio, Białowłosa, Tassadar i Orfea vs Złomiarz, Sylvanas, Szarogrzywy, Morales i Hanzo

to chyba ten nowy system

No to gorszy niż stary XD

Ale tak serio ktoś wie czy matchamking ma teraz na kilka dni wyłączone wszystkie zasady czy jak?

Nowa postać może pojawić się w obu drużynach (lustro), reszta dziwnych zjawisk kompozycyjnych to raczej błędy.

Jakoś tych błędów nie było przed wyjściem Orfei, a przynajmniej tak mi się wydaje.

Ja zauważyłem dużo luster, 2 lili albo 2 illidany ewidentnie coś pozmieniali.