Kilka dni temu podczas rozmowy z pewnym randomem, zadałem sobie pytanie: “Skoro mamy już całkiem pokaźną pulę map, dlaczego nie możemy wybrać tych na których chcemy grać rzadziej? Tak jak w starcraft’cie…” I to tak właściwie wszystko o czym chcę napisać. Uważam, że taka opcja zostałaby ciepło przyjęta w hotsie gdyż ciągle spotykam się z opiniami typu: “o boże, znowu ta mapa”; “ciągle ta mapa, daliby by inną”; “nie lubię tej mapy” itd.
Z tego co wiem wyszukiwanie gier nie bierze pod uwagę mapy, tylko kompozycję i poziom graczy - wybór mapy jest raczej losowy. Tym samym moje pytanie, dlaczego by nie zrobić go przyjemniejszym dla graczy?
Ponieważ niektóre mapy nielubiane przez większość mogą być ulubionymi mapami pozostałych graczy. Z tego powodu ta mniejsza grupa nie mogła by grać na swoich ulubionych mapach, doprowadziło by to do niepotrzebnego wydłużenia kolejki i kolejnych powodów niezadowolenia graczy.
W trybie rankingowym jest rotacja map.
Dla przyjemności grac można gry dowolne tam jest każda dostępna mapa z ARAM włącznie ogólnie pomysł niepotrzebny
To co koledzy/koleżanki już napisali/ły. Plus to że gdybyś grał ciągle tylko w lubiane przez ciebie mapy prędzej czy później znudziły by ci się i co wtedy? Nie da się lubić wszystkiego ale nielubiane rzeczy z czasem zajmują miejsce faworytów i tak już jest.
Przyzwyczaj się do tego że w HotS nie możesz robić tego co Ty chcesz , tylko musisz robić to co ci z góry narzucają. Masz grać wszystkie mapy, nie ważne czy je lubisz czy nie, musisz dzielić się ekspem, musisz biegać za objektiwami z wszystkimi, nie możesz się odezwać na czacie bo to grozi banem - najlepiej wcale nic nie pisać - a na koniec sezonu nagradzany jesteś jak wszyscy nie ważne czy bronze czy diament, każdy dostaje praktycznie to samo, a wszyscy się rzucają o to że nie mogą wyjść z rangi (jak by to miało jakieś znaczenie). Cóż HotS po prostu śmierdzi komuną. A i jeszcze najważniejsze to musisz uważać na milicję forumową, która zjeżdża się na zawołanie gdy tylko coś się komuś nie spodoba w tej grze i która będzie ci udowadniać za wszelką cenę ,że nie masz racji, podlizując się tym samym do władzy - która i tak ma ich tam gdzie światło nie dociera, ale ogólnie cieszy się że mają takich młotków w swoich szeregach, o patrz wyżej, paru już się zleciało.
Ogólnie Hots mi się podoba, ale kolega wyżej ma trochę racji. Tylko po co zaraz obrażać innych?? Przecież teraz na 100% ten temat zamieni się w gówniany temat. Kur… są różne zdania i ponoć o gustach się nie dyskutuję, ale do chu… obrażanie innych bo mają inne zdanie?? Przecież to wygląda jak wielka kłótnia Pis vs Po, wiocha taka że szkoda gadać.
A co do tematu, ja osobiście jak widzę Poligon Nuklearny to odechciewa mi się grać i raczej 80% moich gier na tej mapce to porażka. Po prostu nie lubię takich dużych map, chociaż kotlinę przeklętych bardzo lubie.
Loool ty serio masz jakieś problemy xD
“przyzwyczaj sie do tego, że w hotsie nie robisz co TY chcesz” czyli tak samo jak w życiu NIGDY NIE JEST TAK, że robisz co chcesz, a jeśli tego nie rozumiesz to albo jesteś bogatym dzieciaczkiem albo trollem całe życie składa się z robienia czegoś czego defacto nie chcesz, musisz płacic podatki, płacić za przejazdy komunikacją miejską, nie możesz parkować w niedozwolonych miejscach, nie możesz zapier… 150 po mieście… i co to też cie wkurza? xD Człowieku ogarnij się… Dodatkowo udowodniliśmy, że MOŻESZ w hots grać w te mapy które lubisz od tego są gry dowolne… a zacznijmy przede wszystkim od tego, że nikt cie nie zmusza do gry w hots… Bolszewicki rząd hots i jego czerwona hołota uciska biednego KORGANKA? To czemu jeszcze tutaj przebywasz? EMIGRUJ!!!
Choć każdemu by to przypasowało, to jednak gdzieś w głębi każdy wie, że to nie ma prawa bytu. Mam dość sporo znajomych, czasem pojawi się jakiś random i wszyscy jednogłośnie twierdzimy, że poligon nuklearny to po prostu dramat. I założę się, że z 90% graczy jej nie lubi. No ale twórcy przecież się napracowali i po coś tę mapę zrobili. Już prędzej można byłoby wyjść z inicjatywą, by przeprowadzili jakiś rework (w końcu kopalnie już drugi raz są wycofane).
No i tak jak napisano wyżej. W qmach już długo się czeka, a co dopiero przy dodatkowej selekcji map, gdzie każdy chciałby mieć uwzględniony ogarnięty mmr, mm i brak w drużynie zaraportowanych graczy.
ale banowanie map w HL by mogło być
Jest część graczy która życzy sobie trybu turniejowego, czyli: banowanie map, dowolna kolejność wybierania bohaterów lub zamiana po drafcie
dowolna kolejnośc wybierania bohaterów to mam wrażenie ze będzie wyścig kto pierwszy kliknie ten gra zabojcą a ostatni healerem
Czemu, przecież taki właśnie jest system na TL. Ostatnie 4 dni gram tylko TL na poziomie srebro1 / złoto4 i nie ma z tym problemów. Mam wrażenie że jestem jedynym który tak robi (potrzebowałem statystyk o Hanzo)
fajna ta losowość 3x pod rząd miałem mapę o zbieraniu daniny najmniej lubianą przeze mnie mapą jest zbieranie klejnotów walka o ten wózek z zergami oraz ta z przejmowaniem platform na robota a najbardziej lubię mapkę o wpłacaniu donatów dla pirata łatwo tę kasę się zbiera a jak już uzbierasz to przeciwnik nieźle traci forty