Osobne serwer dla rosji?

Witam
Nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego do serwerów EU są dołączani gracze z Rosji, po pierwsze rozmowa z nimi w ich języku jest raczej ‘trudna’ + jeśli bym potrafił to musiał bym zmieniać klawiaturę i szukać znaków, druga rzecz to ich nicki, który np chciałbym z nim już drugi raz nie grać, wpisuje /szepnij i… znowy problem bo nie mogę sprawdzić czy zaczął grę bo nie potrafię napisać jego nicku bo moja klawiatura nie zna takich znaków.
Moim zdaniem to chyba nie jest ok, w stosunku do reszty graczy europejskich.

Pozdrawiam

to idz na serwer amerykanski, tam sie dogadasz ze wszystkimi, rosja to tez europa, a to ze nie gadaja po angielsku to jest inny problem, z francuzami tez jest ten sam problem.

Najprostszym rowiązaniem, jest przenieienie się na server US, to chyba jedyna szansa na to, że będziesz mógł pisać po angielsku.
Taka specyfika Europy, że zawsze będziesz miał kogoś, z kim się nie dogadasz, bo mamy na kontynencie 20 języków - nie licząc dialektów.
Jak nie dostaniesz Rosjan to będą Ukraińcy, Białorusini, Turcy, Grecy, Francuzi, Madziarzy, Hiszpanie, Włosi czy Niemcy.
I powiem szczerze, że ja np. rosyjski rozumiem, a ni w ząb nie czaję co piszą do mnie “koledzy z Unii” nie używający angielskiego.

Na ekranie wyników końcowych też jest szept…

Wyobraź sobie jak obrażające graczy rosyjskich jest grupowanie ich z plebsem nie znającym cyrylicy i odzywającym się w jakiś śmiesznych i drażniących uszy językach np język bagietkowców?

Zresztą ostatnio dostałem karę za napisanie paru słów w języku polskim, przez pomyłkę napisałem na ogólnym a nie na czacie ekipy. Z supportu dostałem następującą informację (cytat):

prowadzenie rozmowy rozmowy w sposób niezrozumiały dla innych graczy, na przykład w języku, którego nie rozumieją inni w drużynie.

Co z tego wynika? Kilka rzeczy zresztą niezmiernie ciekawych.
Najciekawsza: Skąd mam widzieć jakie języki znają moi sojusznicy?
Co w przypadku osób znających TYLKO 1 język i to nie angielski? Gdyż to oznacza, gdy znam tylko polski mogę raportować WSZYSTKICH za próby komunikacji ze mną w innych językach, gdyż ich nie rozumiem (takie jaja panie xD)

2 polubienia

Ciekawi mnie jak rozpoznają znaki interpunkcyjne, w sensie czym różni się polski przecinek od niemieckiego

Temat poruszany notorycznie odkąd powstał HotS.

Temat jest poruszany w każdej grze sieciowej i tak naprawdę nikt nie znalazł rowiązania.
Swoją drogą, to tragikomedia, gdy w grach, gdzie występuje “Russkij servier”, Rosjanie grają na Europejskim, żeby nie grać ze sobą :slight_smile: