Przypomnienie czym miał być HotS

Prawda, mój pierwszy post był pisany pod wpływem emocji, ale to Ty pierwszy zaatakowałeś, mój natomiast był głupkowatą odpowiedzią (poza tym casual nie uważam za słowo obraźliwe skoro oznacza weekendowego gracza, a moje pierwsze wrażenie właśnie w takim świetle Ciebie stawiało).
Czy da się coś zrobić? Ciężko powiedzieć, hots miał okres kiedy mógł się naprawdę wybić ale wpuszczając nowych graczy na poziom gold/plat (<3 HOTS 2.0) spowodowało iż aktywni gracze zrezygnowali z powodu spadku jakości gry czego sam doświadczyłem a ci nowi ulegli pod wpływem hate’u ze strony tych co jeszcze zostali.
Ogólnie trend MOB’y odchodzi do lamusa, zwłaszcza jeśli chodzi o takie gry jak dota, lol czy hots.
Nie chce tej gry skreślać bo jednak dużo czasu w niej spędziłem i tak łatwo z nią pożegnać się nie będzie, ale z punktu obserwacji śmierć nadchodzi i raczej ciężko będzie ją uniknąć, a czy to nastąpi wcześniej czy później, to zobaczymy. Również pozdrawiam i życzę powodzenia chociaż nie sądziłem że ta rozmowa się tak zakończy (albo i jeszcze nie :P).

PRZYPOMNIENIE CZYM MIAŁ BYĆ HOTS

Bzdura! To taki miał być HotS, lecz ta piękna idea została zapomniana :frowning:

Żarty żartami, ale mnie się już w ten weekend trafiła kolejka ponad 600 sekund na HL :smiley:

Btw NotParadox zrobił filmik https://www.youtube.com/watch?v=jEbGiXTq-rw pokazujący jak beznadziejnym rozwiązaniem są nowe katapulty

Co do klasyfikacji…

Z tego co wiem, klasyfikacja PEGI u nas w Polsce (i Europie) jest nieco odmienna od Amerykańskiej klasyfikacji ESRB. Przykładowo coś, co u nas zaklasyfikowane zostało jako gra 18+, u nich może być zaklasyfikowane M+ (Mature) albo A+ (czyli Adults only). Druga sprawa to to, że… przykładowo gdyby takie Diablo było klasyfikowane u nas jako 18+, wtedy trafiłoby do mniejszej ilości odbiorców, niż gdyby zostało zaklasyfikowane jako 16+. Według ESRB natomiast to wciąż gra M+, nie A+.

Więc prawdopodobnie jedynym - sensownym - powodem, dla którego HOTS zmienia się w gieruchnę dla dzieciaczków, zamiast być kozackim… czymś tam, to zachęcenie młodzieży, która chętnie wyda pieniądze swoich rodzicieli na skórki czy coś tam, bo im się podobają, czy coś tam.

h ttps://www.gram.pl/news/2018/12/14/blizzard-okroil-ekipe-odpowiedzialna-za-dalszy-rozwoj-heroes-of-the-storm.shtml Odnośnie umierania HoTsa

Ciekawe co teraz zrobią fanboje, zostanie ich pewnie garstka i będą się trollować nawzajem :smiley:

Będą grać dalej… Dopóki im się nie znudzi czekanie na mecz 10min.
Dojdzie do tego że dłużej będzie szukało mecz niż gra będzie trwać i w pewnym momencie się złamią.

Co wy za pierdoły piszecie?? Jacy fanboje, jacy trolle?? Kur… gram ostatnio 3-4 gierki dziennie a trolla nie widziałem parę miesięcy, poważnie parę miesięcy.

Przestańcie pisać o tym w kółko bo to jest tylko na szybkich meczach, idziesz na Ur albo rankedy i masz gierkę w 1 minutę.

Ale ciebie stary to nie rozumiem, w ogóle nie wiem o co ci kaman. Wchodzisz na forum Hotsa i w kółko prowokujesz ludzi, starasz się ubliżać innym i to w każdym temacie. Stary jak ci ta gra się nie podoba to po prostu nie graj i nie zrozum mnie źle, masz prawo wypowiedzieć się na forum, ale zachowuj się jak człowiek a nie jak burak.

Fanboje?? To powiedz kogo spodziewałeś się tutaj spotkać ?? No słucham, myślałeś że znajdziesz tutaj fanów tetrisa??

I żeby było jasne jestem fanem Blizza ale nie fanbojem że ślepo go bronie i ostatno Blizzard dał ciała na całej lini i to nie tylko w hotsie, ale jestem fanem tej firmy od dzieciństwa i raczej nie zacznę grać w inne gry.

Zostanę przy Hotsie bo gra mimo tylu wad naprawdę mi się podoba i daje mi dobre wyrównane gierki i proszę nie staraj mi się udowodnić że Lol czy Dota jest lepsza bo mam to w dupie.

6 polubień

Zakop, informacja nieprawdziwa :smiley:
Gram tylko rankedy i 4-5 minut to obecnie MINIMUM na znalezienie meczu

1 polubienie

Gram od tygodnia tylko TL i znajduje mecz w 10-40 sekund

on gra pewnie HL ja też grywam HL i szuka mi około 280 sekund gram w silverze w godzinach 22-24

To ile wam szuka HLów zależy tylko od was, a dokładniej od waszej rangi. Pewnie na srebrze bardzo szybko znajduje mecz a na grandmasterze bardzo powoli.

1 polubienie

No właśnie jest odwrotnie, w GM ludzie grają/grali notorycznie więc mecze nie zawsze długo szukało, natomiast gold i tym podobne to domena casuali którzy robią tylko placement’y i dalej mają wszystko w pompie.