Prawda, mój pierwszy post był pisany pod wpływem emocji, ale to Ty pierwszy zaatakowałeś, mój natomiast był głupkowatą odpowiedzią (poza tym casual nie uważam za słowo obraźliwe skoro oznacza weekendowego gracza, a moje pierwsze wrażenie właśnie w takim świetle Ciebie stawiało).
Czy da się coś zrobić? Ciężko powiedzieć, hots miał okres kiedy mógł się naprawdę wybić ale wpuszczając nowych graczy na poziom gold/plat (<3 HOTS 2.0) spowodowało iż aktywni gracze zrezygnowali z powodu spadku jakości gry czego sam doświadczyłem a ci nowi ulegli pod wpływem hate’u ze strony tych co jeszcze zostali.
Ogólnie trend MOB’y odchodzi do lamusa, zwłaszcza jeśli chodzi o takie gry jak dota, lol czy hots.
Nie chce tej gry skreślać bo jednak dużo czasu w niej spędziłem i tak łatwo z nią pożegnać się nie będzie, ale z punktu obserwacji śmierć nadchodzi i raczej ciężko będzie ją uniknąć, a czy to nastąpi wcześniej czy później, to zobaczymy. Również pozdrawiam i życzę powodzenia chociaż nie sądziłem że ta rozmowa się tak zakończy (albo i jeszcze nie :P).
PRZYPOMNIENIE CZYM MIAŁ BYĆ HOTS
Bzdura! To taki miał być HotS, lecz ta piękna idea została zapomniana
Żarty żartami, ale mnie się już w ten weekend trafiła kolejka ponad 600 sekund na HL
Btw NotParadox zrobił filmik https://www.youtube.com/watch?v=jEbGiXTq-rw pokazujący jak beznadziejnym rozwiązaniem są nowe katapulty
Co do klasyfikacji…
Z tego co wiem, klasyfikacja PEGI u nas w Polsce (i Europie) jest nieco odmienna od Amerykańskiej klasyfikacji ESRB. Przykładowo coś, co u nas zaklasyfikowane zostało jako gra 18+, u nich może być zaklasyfikowane M+ (Mature) albo A+ (czyli Adults only). Druga sprawa to to, że… przykładowo gdyby takie Diablo było klasyfikowane u nas jako 18+, wtedy trafiłoby do mniejszej ilości odbiorców, niż gdyby zostało zaklasyfikowane jako 16+. Według ESRB natomiast to wciąż gra M+, nie A+.
Więc prawdopodobnie jedynym - sensownym - powodem, dla którego HOTS zmienia się w gieruchnę dla dzieciaczków, zamiast być kozackim… czymś tam, to zachęcenie młodzieży, która chętnie wyda pieniądze swoich rodzicieli na skórki czy coś tam, bo im się podobają, czy coś tam.
h ttps://www.gram.pl/news/2018/12/14/blizzard-okroil-ekipe-odpowiedzialna-za-dalszy-rozwoj-heroes-of-the-storm.shtml Odnośnie umierania HoTsa
Ciekawe co teraz zrobią fanboje, zostanie ich pewnie garstka i będą się trollować nawzajem
Będą grać dalej… Dopóki im się nie znudzi czekanie na mecz 10min.
Dojdzie do tego że dłużej będzie szukało mecz niż gra będzie trwać i w pewnym momencie się złamią.
Co wy za pierdoły piszecie?? Jacy fanboje, jacy trolle?? Kur… gram ostatnio 3-4 gierki dziennie a trolla nie widziałem parę miesięcy, poważnie parę miesięcy.
Przestańcie pisać o tym w kółko bo to jest tylko na szybkich meczach, idziesz na Ur albo rankedy i masz gierkę w 1 minutę.
Ale ciebie stary to nie rozumiem, w ogóle nie wiem o co ci kaman. Wchodzisz na forum Hotsa i w kółko prowokujesz ludzi, starasz się ubliżać innym i to w każdym temacie. Stary jak ci ta gra się nie podoba to po prostu nie graj i nie zrozum mnie źle, masz prawo wypowiedzieć się na forum, ale zachowuj się jak człowiek a nie jak burak.
Fanboje?? To powiedz kogo spodziewałeś się tutaj spotkać ?? No słucham, myślałeś że znajdziesz tutaj fanów tetrisa??
I żeby było jasne jestem fanem Blizza ale nie fanbojem że ślepo go bronie i ostatno Blizzard dał ciała na całej lini i to nie tylko w hotsie, ale jestem fanem tej firmy od dzieciństwa i raczej nie zacznę grać w inne gry.
Zostanę przy Hotsie bo gra mimo tylu wad naprawdę mi się podoba i daje mi dobre wyrównane gierki i proszę nie staraj mi się udowodnić że Lol czy Dota jest lepsza bo mam to w dupie.
Zakop, informacja nieprawdziwa
Gram tylko rankedy i 4-5 minut to obecnie MINIMUM na znalezienie meczu
Gram od tygodnia tylko TL i znajduje mecz w 10-40 sekund
on gra pewnie HL ja też grywam HL i szuka mi około 280 sekund gram w silverze w godzinach 22-24
To ile wam szuka HLów zależy tylko od was, a dokładniej od waszej rangi. Pewnie na srebrze bardzo szybko znajduje mecz a na grandmasterze bardzo powoli.
No właśnie jest odwrotnie, w GM ludzie grają/grali notorycznie więc mecze nie zawsze długo szukało, natomiast gold i tym podobne to domena casuali którzy robią tylko placement’y i dalej mają wszystko w pompie.