A więc ja ostatnio zacząłem grać nie rankingowe albo rankingowe gry ponieważ cały czas lub za często widzę nową bohaterkę niby nic co innego że potrafi zabić jak zechce kogo chce i ma taką wysyskę życia że omg.Niby jest podatna na stuny i uśpienia itd ale jak akurat nie masz nikogo z CC albo sam nie masz cc no to jesteś martwy.Żeby nie było nie tylko ja uważam że ona jest op i nikt nie chce przeciwko niej grać.Większość moich znajomych ma takie samo zdanie może trzeba się z nią po prostu ograć a może jest za silna.A co wy sądzicie?
Ile meczów nią zagrałeś ?
Owszem, jest OP. Przegięli trochę z cyferkami w podstawie i talentach. Czekam na zbalansowanie (choć wygrywa się nią łatwo i przyjemnie).
W sumie ja nią nie grałem bo jej nie zakupiłem pomyślałem sobie pogram przeciwko niej wygląda op.No więc mogę policzyć ile meczów grałem przeciwko niej i ile wygrałem przegrałem.A nie zakupiłem bo stwierdziłem pewnie nie długo dostanie nerfa więc poczekam na pełną wersje tej bohaterki a nie przed patchami.
Wygląda OP, też tak uważałem, ale gdy zacząłem nią grać to szybko dostrzegłem że ma sporo wad i słabości, więc ostatecznie uważam że jest silna, ale raczej nie jest OP. Na pewno Blizzard przegiął z jej ultimką i tutaj potrzebne są nerfy. Chyba ma trochę (o 100) za dużo HP bo w tej chwili bardziej podchodzi pod bruiserów:
Qhira - 2159
Bucher - 2154
Maiev - 2021
Kerrigan - 1764
Illidan - 1650
Yrel - 2648
Sonya - 2450
Ragnaros - 2075
Malthael - 1962
Ogólnie to myślałem że ona będzie w klasie bruiserów, trochę mnie dziwi rola zabójcy.
Ja to tu zostawię: h ttps://imgur.com/a/KIgMWOc
Screen robiony 13 sierpnia, po kilku dniach grania. Filtr ustawiony na QM.
Tak, wiem, to nie musi być żadne dowód i w sumie zgadzam się - nie jest. To QM, więc nie zawsze były 2 fronty, nie zawsze był healer, często były 2 Qhiry i dużo papierów.
Mimo tego, bez względu na to, jak zbudowana była drużyna przeciwna, Qhira przeważnie radziła sobie z nią dobrze (często zbyt dobrze).
Mam dokładnie takie same statystyki na Falstadzie na smurf koncie za zeszły sezon, dosłownie identyczne
Nie wolno zgapiać !
DarkVathom grałeś sam czy ze znajomymi? Jeśli w 5-osobowej ekipie to 60-90% WR jest standardem niezależnie od postaci.
h ttps://imgur.com/a/ou8YXXB
Proszę bardzo, kilka zrzutów ekranu z jednego TF (z wczorajszego meczu) pokazujących jak beznadziejne pozycjonują się gracze KTZ i Anduina. Oni przez prawie cały czas stali w linii prostej jakby ich ktoś połączył sztywnym prętem. To oznacza że Qhira bez problemu trafiała ich obu swoimi zdolnościami.
Zamiast tej Qhiry można by tam wstawić Ragnarosa, Xula, Illidana, Kerrigan i każdego innego bohater który chce trafiać zdolnościami jak najwięcej bohaterów i każdy z tych bohaterów wygrał by 1vs2.
To nie problem Qhiry tylko graczy którzy nie umieją się pozycjonować.
Jest za mocna, dosłownie w każdym meczu co najmniej 13 killi mam, największy dmg, jej escape oraz dive na wysokim poziomie, ma troche za dużo życia. Jest OP, ale myślę, że lekki nerf załatwi sprawę.
nadal potrzebuje,niby znerfili ale słabo moim zdaniem
No ja też jestem takiego zdania a znajomi którzy ją mają stwierdzili po kilku grach nie odczuwam żadnego nerfa.