Witam Wszysktich
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że HOTS kojarzy mi się bardzo pozytywnie ze względu na uniwersum Blizzarda, postacie / klimat (oczywiscie nie Overwatch , bo to jest gruz). Warcraft, Diablo, Starcraft, to są gry, które umilały czas przez długie zimowe wieczory. Potem powstał HOTS ale…
Trzeba przestać zamiatać tematy pod dywan. Więc HOTS zaczyna przypominać LOLA, który po prostu bazuje na mechanice - wypuść nową postać, która jest absurdalnie OP niech gimbaza kupuje. Zarobimy HAJSY i będzie wszystko fajnie.
Cóż, obserwując Hotsa widzę, że serio Blizzard Entertaiment niewiele różni się od RITO. Robicie postać / postacie , boostujecie jedno, nerficie coś innego do granicy bezużyteczności. Jak mi nie wierzycie to obczajcie Uthera - postać wypuszczona jako healer, byl niby OP, potem dostal tyle nerfow, ze nikt nim nie gral. Zaczęto grac nim jako tank… to co zrobiliscie drodzy Twórcy gry… obnizyliscie mu HP , zwiekszyslicie mu CD i zmniejszyliscie mu DMG. I dalej ludzie graja LUcio, ALextrasza, albo Lili. Chociaz Lili tez znerfiliscie bo za duzo leczyla. ALe już wam ANA nie przeszkadza, bo przecież redukcja heala o 100% nie jest niczym złym, to jest NORMALNE, no tak… w końcu to OVerwatch.
Teraz Overwatch. Postacie z tej gry są niedorzecznie przesadzone pod kątem mobilności, obrażeń i niezabijalności. Obczajcie sobie Genjiego czy D.ve i macie swoją odpowiedź… no tak ale przecież w MOBIe trzeba pokazać że Overwatch istneije, to ludzie bedą hajsy płacić. ( znerfcie tego junkrata bo na to po prostu patrzeć się nie da)
To jeszcze nie jest wszystko, ale porusze coś co po prostu jest poniżej progu nieporozumienia = STUNLOCK
NIe ważne w jakim wydaniu każde , dosłownie KAŻDE zablokowanie na wieki, wyłaczenie itp jest głupie, bo nie byłoby możliwe nawet w realnym życiu, a co dopiero mówić w grze. O kombinacjach tzw “chain cc” nawet nie muszę sie rozpisywać. Weźcie do 1 teamu Mei i Garosha to zobaczycie… jak Leaver buster będzie wam dodawać ludzi na AFK, bo i tak się ruszyć nie mogą. JAk dostaję STUnlocka to czytam gazetę ,albo oglądam BLok Ekipę na yt, i robię alt tab żeby zobaczyć, czy mogę się w końcu ruszyć czy zginąłem, bo i tak nie mogłem podjąc ruchu, bo przecież CC jest najważniejsze na świecie.
Reasumując
CC może istnieć, ale niech to będzie jako przerwanie i krótkie unieruchomienie postaci, a nie STUNLOCK do świat Bożego Narodzenia 20 lat naprzód, albo Diminishing Returns tak jak W WOWIE.
Przestańcie wypuszczać postacie dla kasy, ograniczcie absurdalne czempy z overwatcha, a najlepiej je wszystkie wywalcie (wywalcie też deathwinga)
A jak chcecie na grze zarabiać… to może cenę opuśćcie… A nie wypuszczacie gruz, typu MEI, czy DW albo GEnji a potem sie dziwicie, że ldzie ochodzą do RITO grać w LOLA.
Pozdrawiam wszystkich co się dobrze czują. Może MOOŻE mój post nie zostanie usunięty