grałem z dziwnym graczem wbija się sam w 5 robi 0/4 nazywa nas noob team i stwierdza że przyczyną dlaczego tę grę usunął są “Shity players” byłem w trakcie reporta kiedy nagle mi ta opcja znikła … moim pytaniem jest jak mogę go zgłosić ? grałem bójkę jeśli o to ktoś pyta
Potrzebujesz pierwsza literę nicka kolesia, bądź cały nick, następnie wpisujesz (przykład na twoim nicku)
/w BW123456789
Otwiera to szept i raportuj.
BTW
Koleś usunął grę by walczyć na czacie w bójce, stawiamy gościa w tym samym szeregu co udzielających się na forum HotSa którzy już dawno nie grają.
I kolejna sprawa jak grasz bójki to zanim zacznie się właściwa rozgrywka masz 30 sekund raportuj wszystkich za celowe ginięcie i afk a w razie czego dokładaj na bieżąco czat.
my graliśmy wczoraj na smoczych włościach, koleś wziął smoka i patrze co on robi a on idzie na campa, po czym jak przyszedł przeciwnik to uciekł i campa oddał, myślałem że to jakiś troll a się okazało że on tak słabo grał
Ta gra już nie ma żadnego sensu. Matchmaking dobiera graczy co mają zielone pojęcie o grze. Biorą bohaterów nie znając ich roli. Nikt nie zbiera expa. solo laner nie wie, że jest solo lanerem. range dps udają melee
co dobiera ? lol tutaj nie ma matchmakingu i nigdy nie bylo to proste system bierze pierwszych na liscie
Przy okazji ta gra nigdy nie miala sensu bo od początku system tak dzialal po prostu teraz to widac jeszcze bardziej bo nie ma z czego wybierac
a może chcą sobie pograć parę minut i mają w dupie ich rolę itp?
Żadna gra, nastawiona na “teamwork” nie ma sensu tak długo, jak długo ludzie nie grają zespołowo.
I tu nie ma znaczenia, czy mówisz o HOTS, LoL, koszykówce czy piłce nożnej.
Na sieci 85% ludzi nie będzie pracować w drużynie, bo nie chce.
Albo zatem znajdujesz sobie ludzi, z którymi się docierasz i grasz, albo będziesz toczył pianę.
I tutaj “zmiana na LoL” Ci nie pomoże, bo na tamtejszych forach są dokładnie takie same wypowiedzi.
I szczerze powiedziawszy, zastanawiam się powoli, czy czasem część ludu z LOL nie migruje do HOTS-a, bo w QM-ach widać często, że ludzie nie tyle nie wiedzą jak grać, co nie rozumieją zasad w konkretnej grze.
To widać i to bardzo szczególnie po ‘‘rozstawieniu się na liniach’’. Gdzie ludzie jak już przyjadą na linie to siedzą tam do znudzenia.
‘‘Bo to jest moba i będę grał jak w inne moby’’ i zdziwienie że nie działa…
W tej grze zostali sami najgorsi gracze. Ludzie, którzy mają po 3000+ gier nie potrafią ogarnąć swoich bohaterów. Nie mówiąc już o zadaniach na mapie jak soaakowanie, gankowanie i roamowanie. Wybierają postacie, których nawet roli nie znają. Próbujesz im grzecznie coś napisać, jaki talent jest lepszy albo build to zaczynają Ci ubliżać i reportują. I to ty prędzej dostaniesz bana od kochanego blizzarda niż oni. Wywalają się po 500x w ten sam sposób i nie wyciągnie wniosków dlaczego. Biją się 24/7h jakby to był brawl. Bez talentów, bez utlimateów rozpoczynają walkę nie wiadomo o co. Nie robią obozów najemników w odpowiednim czasie.
Takie gierki mam od kiedy blizzard ogłosił koniec z HGC.
Próbuje grać tankami to wtedy carry nie wie co ma robić. Jak biorę carry to support nie wie jak leczyć.
To miałeś wyjątkowe szczęście, że dopiero teraz trafiłeś na tych asów przestworzy… Tacy kamikadze byli, są i będą do końca gry…
Wiesz Grandcoss, że mógłbym się zgodzić, gdyby nie to, że dokładnie takie same wypowiedzi są w LoL-u (do którego - według jasnowidzów - uciekli wszyscy dobzi gracze)
problem w tym, że zatrzęsienie “rzeźników klawiatury” masz w praktycznie każdej grze.
Dokładnie takie same opinie zalewają fora LoL-a
Są też identyczne komentarze - “dobrzy uciekli do BR-ów”, same nooby itp. itd.
To jest oczywiste. Zdecydowana większość społeczności nie gra na poziomie najlepszych graczy w danej grze a nawet nigdy się do niego nie zbliży.
A jak przechodzimy do innej gry gdyż tam jest lepiej okazuje się, że patologie też obecne tylko trochę inne ale wychodzi na to samo.