Cześć.
Nie wiem, czy spotkaliście się z czymś takim, jak ja przed chwilą. Dla jasności, sprawdzałem jeszcze dodatkowo powtórkę z tej sytuacji. Dodatkowo nie wiem, gdzie mam zgłaszać takie rzeczy, dlatego postanowiłem napisać tutaj i jak najdokładniej opisać zaistniałą sytuację.
Mapa - Przeklęta kotlina. U mnie w drużynie: Sylvanas, Alarak, Diablo, Pożarsky i Lunara. Przeciwnicy to: Jaina, Hammer, Genji, Nova i Muradin. Ja (Diablo), Alarak i Lunara w trójkę bronimy drugiej już środkowej bramy przed Petardą. Udało mi się ją ściągnąć E i użyć Q. W normalnej sytuacji Hammer powinna zostać ogłuszona na 1 sekundę, jednak podczas gry wydawało się, że tego ogłuszenia nie było. Powtórka pokazała, że owszem, ogłuszenie było, ale nie na sekundę, na krócej. Hammer została wyciszona przez Alaraka, więc używanie jej E odpada (i tak nie ma możliwości zmniejszenia u niej czasu ogłuszenia albo nieustępliwości). Nie wiem, co mam na ten temat sądzić. Niby błahostka, a jednak nie daje mi to spokoju.
Nie raz spotkałem się tu z dziwnymi rzeczami i tak np. wczoraj, na Wieżach Zagłady, gdy biliśmy się o Bossa, którego zdobycie dawało wygraną w meczu, Falstad z mojej drużyny idealnie użył Szkwału i wypchną wszystkich z pola. Gdy już prawie przejął Bossa, wbił się w Niego Illidan z Łowami i Szkwał (z ulepszeniem na 20 poziomie) nie mógł go wypchnąć, bił sobie Falstada nie zwracając uwagi na zawieruchę, zabił go i przegraliśmy
Może coś cię przymuliło i dlatego nie zauważyłeś, a na powtórce było widać.
Jak masz diablo problemy z hammer to pamiętaj, że szarżowanie diabłem przez ściany nie jest bugiem. Mało osób o tym wie, jeszcze mniej osób grających hammer, a praktycznie zrobienie takiego manewru zapewnia ci killa, wystarczy że ją zablokujesz ciałem i zmusisz do jazdy w kierunku twojego zespołu.
Nie chodzi tutaj o szarżowanie Diablo przez ściany. Tylko o uderzenie przeciwnym bohaterem o nią i stun. Nie wiem jak to powinno wyglądać względem bramy (tak, tej bramy pomiędzy 2 wieżami, gdzie możemy przechodzić a przeciwnicy nie). Przerzuciłem Hammer w stronę tej bramy (nie, Hammer nie była za bramą, tylko była na jej zewnętrznej stronie). Kiedy użyłem Q to Hammer powinna dostać stuna jeśli uderzy w przeszkodę, prawda? Na całą sekundę. Jednak Hammer miała znacznie krótszy stun.
Wbicie przeciwnika szarżą w bramę nie ogłusza wbitej postaci. Dlaczego tak jest, nie wiem.
Natomiast brama jest dość specyficznym “fragmentem terenu”, co pewnie ma znaczenie.
Jeśli będzie taka potrzeba, to prześlę nawet powtórkę z danej sytuacji. Owszem, jest specyficznym “Fragmentem” jednak powinno być ogłuszenie jak przy każdej innej przeszkodzie
Powtórka nie jest potrzebna gdyż tam nie zachodzi ogłuszenie, trzeba trafić w wieżę a nie bezpośrednio w bramę.
Tyle gier na Diablo zagrałem i nie wiedziałem. Rzeczywiście wszedłem na tryb próbny i nie udało mi się nikogo zestunować o własną bramę. Inna sprawa, że Diablo jest zbugowany od jakiegoś czasu i czasami wypchnie kogoś dalej niż szarżuje albo nie ogłuszy przeciwnika, nawet jeśli trafi nim w ścianę. Na dowód link do filmiku sprzed ośmiu miesięcy (od 11:04):
h ttps://www.youtube.com/watch?v=_2D7oLBeUZY
Akurat ten link to nie diablo, tylko pogrzebanie było zbugowane, tracer z niego uciekała Q, dosłownie “przebijała ściany blinkiem xd”.
Jesteś pewien że Illidan był w obszarze szkwału gdy stracił nieustępliwość?
Gdzie jest błąd, tego nie wiesz. Ja wiem, że czasami Diablo nie ogłuszy i tak jak JayPL mówi, nawet obrażenia nie wchodzą. Ze 3-4 razy w życiu miałem takie cuś na Diablo i to na zwykłej ścianie. Wypychanie kogoś dalej niż się szarżuje też jest strasznie irytujące i ma miejsce najczęściej właśnie przy bramie przeciwnika. Czy to jest wina bramy czy Diablo nie mam zamiaru wnikać.
Czyli wychodzi na to, że uderzenie o bramę nie może stunować, bo to nie jest jakby “ciało stałe”, bo jedni bohaterowie mogą przez nią przejść… No nic, trudno. Przynajmniej to się dla mnie wyjaśniło