Zmiany w zdobywaniu XP

Wiesz że zmiany zapowiedziany na blizzconie w 2018 nie weszły do gry?

Jakie zmiany zapowiedziane nie weszły do gry?

Removed all Experience earned from destroying a Fort or Keep

Defeating Laning Mercenaries will now grant 100% of Defending Mercenaries Experience

To nie weszło? Przecież nie dostajesz natychmiastowo xp za fort albo keep. Jedynie pasywne xp. Nawet w jego miejscu, kiedy go zniszczysz, pojawia się taki komunikat.
No nie wiem, chyba że faktycznie jest jakiś tam xp w momencie zniszczenia, ale ja grałem cały czas ze świadomością, że tego nie ma :stuck_out_tongue:

To też weszło chyba, ale się szybko wycofali.

Też myślałem, że expa za forty nie ma, masz jakieś potwierdzenie, że nie weszło to w końcu do gry? Bo mi się wydaje, że właśnie pasywny exp i katapulty zostały wprowadzone zamiast expa za forty.

Za zniszczenie każdego fortu / twierdzy dostajemy bonus 20% do pasywnego przyrostu doświadczenia.
Według zeszłorocznego Blizzconu punkty doświadczenia za zniszczenie fortów i twierdz miały być całkowicie usunięty z mechaniki gry. Opcja z pasywnym bonusem pojawiła się po interwencji społeczności na redditcie

Na Blizzconie ogłoszono że będziemy dostawać nagrodę zarówno za przejęcie obozu najemników, jak i pokonanie ich gdy idą już alejką. Ta kwestia również została zmieniona po prośbach społeczności na redditcie. Obecnie dostajemy dwa razy więcej expa (niż rok temu) za najemników, ale tylko gdy przejmujemy obóz (kółeczko). Nie dostajemy nic za najemników idących alejką.

Trzecia mocno krytykowana zmiana to katapulty po zniszczeniu fortu i w tej kwestii Blizzard był nie uległy. Coś tam pozmieniali przy cyferkach, ale to były bardzo małe wartości.

Czwarta zmiana to sposób liczenia pancerza, ale to nie była aż tak duża zmiana w mechanice i nie była “zła” więc nie była tak mocno krytykowana jak trzy poprzednie.

EDIT: Nie pamiętam czy poprawki zostały zaprezentowane przed serwerem testowym czy już po, ale to co pokazali na blizzconie a to co weszło do gry bardzo mocno się różniło.

Więc

Nikt z nas nie odczuł tych zmian bo one nie trafiły do gry… z wyjątkiem katapult

Przecież chodzi o pasywny xp, który trafił do gry. To jedyne ostatnie zmiany w xp. Naprawdę nie wiem co masz na myśli.

Ale nigdy nie były zapowiedziane , czego nie rozumiesz

Jak to nie? Przecież wszyscy wiedzieli co weszło rok temu do gry po Blizzconie xD Piszesz tak jakby nikt nie był świadomy tych zmian i nikt o nich nie dyskutował.
Zresztą… nieważne.

Wszyscy tylko nie ci co grają w tą grę chyba, jeszcze jakiś czas po zeszłorocznym blizzconie grałem w tą gierkę, no i widać było poziom świadomości graczy :smiley: A tak w innym kontekście, skoro blizz wie że zmiany w expie się na ogół nie podobają, to dlaczego w ogóle rusza tą sferę? Niestety jak na fakty z ostatniego czasu, nasuwa mi się tylko jedna myśl …

Tak mnie zirytowałeś że aż sprawdziłem:
Usunięcie doświadczenia za zniszczenie fortów i twierdz zostało ogłoszone na blizzconie, a 02.11.2018 był już szczegółowy opis zmian w tym również po polsku.

03.12.2018 - wyszedł serwer testowy zaprezentowanych zmian, zrezygnowano z nagrody za zabicie najemników idących alejką

Zapoznaliśmy się z waszymi opiniami i sugestiami i zdecydowaliśmy się wycofać się ze zmiany dotyczącej najemników na alejach, którą zaprezentowaliśmy w artykule poświęconym aktualizacji rozgrywki w roku 2019, aby dać drużynom na prowadzeniu większe szanse na umocnienie swojej przewagi w meczu.

12.12.2018 - wchodzi aktualizacja na serwery live, dodano bonus do pasywnego doświadczenia za zniszczenie fortu / twierdzy

Dziękujemy za wszystkie opinie dotyczące aktualizacji rozgrywki na rok 2019. Chociaż w społeczności wciąż trwają dyskusje na temat tego, jak te zmiany wpłyną na rozrywkę, to pojawiało się bardzo wiele obaw o utratę PD w związku z fortami i twierdzami. Zgadzamy się, że całkowita utrata PD z fortów i twierdz może w niezdrowy sposób wpłynąć na chęć ich niszczenia, szczególnie na wyższych poziomach rozgrywki. W odpowiedzi przywróciliśmy wpływ budowli na PD w sposób, który powinien zachęcić graczy do jak najszybszego ich zniszczenia, dzięki czemu bohaterowie będą stopniowo rosnąć w siłę, zamiast otrzymywać dużą liczbę PD na raz. Dzięki temu mecze powinny być bardziej zacięte, a jednocześnie drużyny zyskają premię za zniszczenie wrogich budowli najszybciej jak to możliwe.

Te 40 minutowe wyrównane mecze których się wszyscy bali, były na blizzconie i na PST. Na serwer live weszła inna aktualizacja, bo społeczność powiedziała NIE.

2 polubienia

Tego nie pamiętałem. Myślałem, że pasywne xp było od razu zapowiedziane. Mój błąd.

40 minutowych meczy to może i bym się bał. Ale wyrównanych nie. Nic nie cieszy jak wygranie wyrównanego meczu. Takie świniobicie wygrać? to się nawet nie chce…

Ciesze się że się dogadaliśmy.

1 polubienie