Błąd połączenia z serwerem w trakcie rywalizacji

Witam, otóż mam problem z grą overwatch. W trakcie rozgrywki w losowym momencie wyrzuca mnie z gry i pojawia się monit o błędzie połączenia z serwerem i po przeładowaniu się ekranu mogę na nowo dołączyć do meczu. Z moim połączeniem internetowym jest wszystko w porządku, nie ma żadnych przerw w dostawie danych, komputer jest podpięty bezpośrednio do routera po kablu rj-45 oraz mam internet światłowodowy 1Gb/s więc nie ma mowy o jakich kolwiek opóźnieniach czy utracie pakietów. Zjawisko jest to irytujące ponieważ po dołączeniu do meczu ponownie moje statystyki są zerowane co wpływa na ilość otrzymywanych teraz już % dywizji rangi i przez to otrzymuję ich mniej niż powinienem w momencie w którym w danej sytuacji mam topowe statystyki. Obawiam się problem nie leży po mojej stronie natomiast jeśli tak to w jaki sposób mógłbym pozbyć się tego utrudnienia we własnym zakresie.

1 polubienie

Również mam ten sam problem, dosłownie raz w każdym dniu musi mnie wyrzucić z rozgrywki. Przeważnie wygląda to tak, że na chwile przed wyrzuceniem moja gra zachowuje się jakbym miał bardzo duży ping, ale tak nie jest w rzeczywistości i cały proces wracania do gry trwa 15-30 sekund. Aha i oczywiście dostałem kare na 10 minut xD, nie z mojej winy