Bo często zmieniam celownik , czułość myszki i postanowiłem ze zapytam się na forum , jakie ustawienia polecacie 
Moje Ustawienia ( często zmieniam ) :
Celownik :
Domyślny zielony dla każdego .
Rozmiar kropki - 8 . Długość Celownika - 13 .
Grubość - 1 .
Czułość Myszki :
DPI - 1200
W grze - 11
to musisz ustawić pod siebie, ale w tym filmiku PORADNIK - JAK ĆWICZYĆ CELOWANIE W OVERWATCHU? [1] - YouTube
pokazuje koles jak to konfigurować:
wybierz sobie jakiś cel, słupek np, i ruszając sie prawo/ lewo/ na około, postaraj sie na tym słupku utrzymać celownik. - nie udaje ci sie, zmniejsz czułosć
osobiscie kiedyś grałam na 1200 dpi, i miałam w grze około 8 potem schodziłam systematycznie 6…5… itd…
TERAZ mam 800 na myszce i 4 w grze. możliwe ze za jakiś czas zejde niżej 
co do celownika, ustaw taki jaki dla ciebie jest widoczny, ja uzywam zielonego krzyżyka z małą kropeczką. (za wyłączeniem hanzo, u niego mam orginalny celownik, tyle ze zielony)
duzo osób poleca też wyłączenie opcji w celowniku która pokazuje rozrzut, również mam to wyłączone i dobrze mi sie gra - dzięki temu celownik nie skacze jak by go prąd popieścił jak sie gra takim 76.
Wtf co to jest te 8, 6 czy 5?
Ja ustawiłem sobie taki celownik, by pokazywał mi średnie pole rozrzutu np, Reapera i Roadhoga, umożliwiał strzelanie headshotów, jak również tracking, zwłaszcza przy graniu bohaterami, którzy mają tak zwany fall off od wystrzelanego pocisku (typu projectile - takiego, który nie trafia od razu tam, gdzie celujesz i leci parabolą). W tym celu mam zielony celownik typu krzyż, którego ramiona mają długość 5 mm, są dość cienkie, ale widoczne i odsunięte od środka (niewielka zielona kropka) na długość również około 5 mm. Kropka jest najlepsza przy postaciach typu hitscan, większy krzyż przydaje się podczas grania Widowmaker albo Hanzo, odstęp 5 mm ramion krzyża od kropki pomaga przy strzelaniu precyzyjnym Roadhogiem, czy Reaperem. I całość świetnie się sprawdza grając Pharą. A tak w zasadzie - nie polecam posiadania różnych celowników do wszystkich bohaterów. Wówczas nie ma opcji, byś przyzwyczaił swój umysł do każdego.