Witam. Dzisiaj bardzo dziwnie działa u mnie Overwatch. Otóż po cutscence w “Odwecie” przy Muzeum rozłącza mi grę, przez co musiałem się zalogować do gry. Miałem tak 2 razy pod rząd. Stwierdziłem, iż zagram w inny tryb. Tym razem “Eliminację”. Tutaj zatrzymywało mi grę przez parę sekund. Dodam, że mam internet połączony bezpośrednio z komputerem.
Witaj.
Najlepiej wykonaj w trakcie gry test WinMTR
Wyniki wklej tutaj.
Ponadto zastosuj porady opisane tutaj
Też miałem lagi, upewni się że masz zaktualizowaną karte graficzną itp.
np użyj aplikacji driver booster 4. Po zaktualizowaniu karty i innych sterowników powinno być ok, ale jeśli są już zaktualizowane to akurat nie wiem jaki może być problem.
EDIT : Przed aktualizowaniem miałem 190 fps, potem 10 i tak dalej.
Po zaktualizowaniu miałem stałe 190 więc z czego ja wiem to właśnie problem może występować przez niezaktualizowane sterowniki i karte(y) graficzne(ą)
Witam Paputek!
Dziękuję za wiadomość.
Na pewno warto zacząć od sprawdzenia połączenia, ale rozłączanie na tym etapie gry może być także wynikiem ingerencji programów trzecich lub programów antywirusowych, więc nie pomiń tych kroków w momencie testowania porad z tego poradnika technicznego.
Ostatnie aktualizacje Windows 10 i sterowników Nvidii pojawiały się w ostatnim okresie jak źródła problemów w Overwatch. Usuń sterowniki Nvidii za pomocą DDU i zainstaluj ich najnowszą wersję ze strony producenta.
Pozdrawiam
Świat potrzebuje bohaterów, a sondaż potrzebuje ankieterów:
Overwatch chce Twojego głosu!