FPS w grze są zablokowane na 60 za każdym razem kiedy wyłączę grę. Przed włączeniem gry muszę edytować parametr FullScreenRefresh, co pozwala zwiększyć poziom FPS, ale po wyłączeniu gry wraca on automatycznie do 60. Czy da się jakoś zablokować tę zmianę, żebym nie musiał za każdym razem edytować parametru?
Witaj.
Próbowałeś wyzerować opcje w grze? (Aplikacja Blizzard>Ustawienia>Ustawienia gry)
Warto wyczyścić cache i tools. Możesz również usunąć plik Settings_v0 z Dokumenty\Overwatch\Settings.
Nie próbowałem, ale z jakiegoś powodu przestało się to resetować po którymś uruchomieniu. Wszystko jest jak trzeba w tym momencie.
“FullScreenRefresh” jest od zmiany częstotliwości monitora. Nie dziw się że resetuję ci do 60 bo twój monitor pewnie nie obsługuje 144hz. “FrameRateCap” ustawia limit na fpsy.
No nie obsługuje. Mam monitor ~67hz, ale już się udało i fpsy podskoczył. Nie dużo bo i mój komputer nie uciągnie 200, ale mam co najmniej 30 więcej. Myślałem, że muszę się pogodzić z blokadą na 60, ale zaczęło działać. Może komuś w przyszłości to pomoże. Mając kartę Radeon HD 7770 wyczyściłem sterowniki i zainstalowałem najnowsze.
Musisz użyć kabla DVI żeby obsłużyć więcej niż 60-70 FPS. HDMI obsługuje domyślnie 60, są kable na 70 bodajże . Ponoć są lepsze ale nigdy nie testowałem. Najtaniej kupic kabel DVI