Mercy- bugi postaci

Witam. Chciałbym zgłosić trzy błędy u Mercy:

Mam standardowe ustawienia postaci dla Mercy- więc nie może to być powód błędów.
Dodatkowo wskaźnik FPS waha się w granicy 120-160 oraz +/- 50 pingu.
"Usunąć spację pomiędzy H a T w linkach :slight_smile: )

1. Anioł Stróż
    h ttps://streamable.com/h6usb

Bardzo uciążliwy bug zwłaszcza w teamfightach.
Anioł Stróż “widzi” duszę martwych sojuszników znajdujących się za ścianami, Payload’ami itp.
Kiedy musimy się szybko przemieszczać między sojusznikami ten bug powoduje czasami nawet cofnięcie się naszej postaci (Mercy) DO TYŁU.
Ten bug pojawił się wraz z aktualizacją dodającą Ashe do gry.

1. Wskrzeszenie
    h ttps://streamable.com/eenrp

Również uciążliwy bug.
Sprawia, że podczas wskrzeszania sojusznika zdolność zostaje przerwana z niewiadomego powodu (widać na nagraniu jak Mercy unosi dłoń przy wskrzeszaniu, opuszcza po czym znowu unosi- tym razem Rez jest udany [taki “łańcuch” może się powtórzyć nawet 3-4 razy]).
Bug występuje nie tylko przy Payload’ach ale również przy narożnikach budynków itp.
Również występuje od aktualizacji z Ashe.

1. Walkiria (Anioł Stróż + Wskrzeszenie)
    h ttps://streamable.com/u81du

Bug występuje podczas używania Spuerzdolności Walkiria, w momencie gdy chcemy dolecieć DO martwego sojusznika i od razu go wskrzesić to z niewiadomego powodu Mercy leci ponad 10 metrów ZA sojusznika zamiast DO niego. Sprawia to głównie, że tracimy wskrzeszenie na 30 sekund i możemy zginąć w głupi sposób.
Bug występuje już jakieś 3-4 miesiące.

2 polubienia

Może odruchowo klikasz spację jak lecisz na shifcie. Mi też się to zdarza. To nie jest bug.

Ten bug występuje już o wiele dłużej, możliwe, że od ponad pół roku/roku. Ile razy chciałam dolecieć do kogoś umierającego a Mercy poleciała do sojusznika z tyłu.

Ten też występuje już o wiele dłużej w grze, ale rzadko się odpala.

Anyway, naprawcie bug 1 i 2 bo denerwuje.

Powodzenia z tym naprawianiem ja od prawie pół roku czekam aż naprawią tarcze

Szafot Bugi 1 i 2 przynajmniej u mnie występują od Aktualizacji, kiedy dodawali Ashe do gry, wcześniej nie miałem z tym problemów.
Mam przegrane na Mercy ponad 450+ godzin i jestem w stanie wyczuć najmniejszą zmianę u tej postaci.
Co do 3 bugu to 100% pewności nie mam ale staram się kontrolować lot przy użyciu klawiszy WASD by “wyhamować” Mercy tak by lot zakończyć ZA jakąś osłoną a nie 10 metrów za nią by nie dostać kuli w łeb a mimo to czasami wyjdzie taki kwiatek.

Mam prawie tyle samo, więc no. :slight_smile: Musisz mi zaufać na słowo, że występuje to już od dawna, ale nie odpala się co chwila. Serio.

Wydaje mi się, ze to wina spacji, serio. Zwróć na to uwagę jak grasz.