Po próbie zalogowania do overwatcha ukazała mi się wiadomość:“Ze względu na podejrzaną działalność użytkownika to konto zostało zablokowane. Na adres e-mail przypisany do tego konta została wysłana wiadomość zawierająca szczegółowe informacje na temat rozw[dalsza część się nie pokazuje]”
W wiadomości jest napisane: “Wysyłamy tego rodzaju wiadomość za każdym razem gdy dochodzi do nieznacznej zmiany w sposobie, w jaki nasi użytkownicy łączą się z usługami Blizzarda, na przykład przy logowaniu z nowego komputera.
Jeżeli to nie Ty próbowałeś się zalogować, zalecamy zmianę hasła do konta Blizzard. Warto także zmienić hasło do konta mailowego przypisanego do konta Blizzard.”
Fakt logowałem się z nowego komputera ale już od 3 tygodni, a dopiero teraz załapało.
Dodam że w wiadomości nie ma żadnego odnośnika abym mógł potwierdzić że to ja loguję się na swoje konto.
Witaj.
Otrzymałeś ową wiadomość ponieważ np. mógł zmienić się adres IP z którego się logowałeś. Jeśli chcesz zmienić swoje hasło możesz to zrobić bezpośrednio na swoim koncie.
Dla bezpieczeństwa proponuje ustawić Battlenet Authenticator wraz z alertami komórkowymi.
Twój adres IP uległ zmianie pomiędzy ostatnim, a przedostatnim logowaniem, co w połączeniu z 3-tygodniową przerwą doprowadziło do profilaktycznej blokady dostępu do konta.
Reset hasła odblokuje konto, a dodanie Authenticatora powinno zapobiec kolejnym blokadom.
Pozdrawiam
@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!