"Podejrzana" działalność

Witam

Po próbie zalogowania do overwatcha ukazała mi się wiadomość:“Ze względu na podejrzaną działalność użytkownika to konto zostało zablokowane. Na adres e-mail przypisany do tego konta została wysłana wiadomość zawierająca szczegółowe informacje na temat rozw[dalsza część się nie pokazuje]”

W wiadomości jest napisane: “Wysyłamy tego rodzaju wiadomość za każdym razem gdy dochodzi do nieznacznej zmiany w sposobie, w jaki nasi użytkownicy łączą się z usługami Blizzarda, na przykład przy logowaniu z nowego komputera.
Jeżeli to nie Ty próbowałeś się zalogować, zalecamy zmianę hasła do konta Blizzard. Warto także zmienić hasło do konta mailowego przypisanego do konta Blizzard.”

Fakt logowałem się z nowego komputera ale już od 3 tygodni, a dopiero teraz załapało.

Dodam że w wiadomości nie ma żadnego odnośnika abym mógł potwierdzić że to ja loguję się na swoje konto.

Jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?

Witaj.
Otrzymałeś ową wiadomość ponieważ np. mógł zmienić się adres IP z którego się logowałeś. Jeśli chcesz zmienić swoje hasło możesz to zrobić bezpośrednio na swoim koncie.
Dla bezpieczeństwa proponuje ustawić Battlenet Authenticator wraz z alertami komórkowymi.

1 polubienie

Czyli zmiana hasła spowoduje że będę mógł się znowu zalogować?

Tak. Możesz również je zresetować tutaj.

1 polubienie

Wszystko zdaje się działać dobrze

Wielkie dzięki za pomoc Raxr!

Witam Berlix!

Dziękuję za wiadomość.

Twój adres IP uległ zmianie pomiędzy ostatnim, a przedostatnim logowaniem, co w połączeniu z 3-tygodniową przerwą doprowadziło do profilaktycznej blokady dostępu do konta.

Reset hasła odblokuje konto, a dodanie Authenticatora powinno zapobiec kolejnym blokadom.

Pozdrawiam

@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!

Świat potrzebuje bohaterów, a sondaż potrzebuje ankieterów:
Overwatch chce Twojego głosu!