Problem przy uruchamianiu gry na full screen

Witam,
mam trochę dziwny, denerwujący mnie problem. Przy odpalaniu gry która w ustawieniach ma FULL SCREEN, odpala się po czym spada do paska. Po kliknięciu w OW na pasku by go “wywołać”, mam tylko jedna klatkę z menu po czym spada znowu do paska. Jedynym rozwiązaniem jakie znalazłem póki co, jest odpalanie geforce expirience i tam w optymalizacji gry, zmieniam ustawienie na okno bez ramki, po czym odpalam grę i zmieniam już w grze na pełen ekran i gra już się nie chowa, problem jest taki, że muszę to robić za każdym razem… nie mogę grać na oknie bez ramek bo mam 3 monitory i wiadomo co się dzieje. Dodam jeszcze, że odłączyłem dodatkowe monitory i pracując na jednym jest ten sam problem.

Ustawienia gry są na maxa, rozdzielczość 1920x1080

specyfikacja komputera to:
i7
gtx 1070ftw
16gb ram
win 10 pro

Witaj.
Bazując na wcześniejszych doświadczeniach na początku proponuję całkowicie odinstalować GeForce Experience.
Ponadto użyj uruchamiania selektywnego aby wykluczyć wpływ aplikacji trzecich.

Niestety nie pomogło, uruchamianie selektywne miałem włączone jeszcze przed pisaniem pierwszego posta. Odinstalowałem GF experience i zrobiłem restart komputera, test przeprowadzany przy 1 monitorze. Aktualnie bez GF experience nie jestem w stanie uruchomić gry tak by ją widzieć :slight_smile:

W Aplikacji Blizzard wejdź w Ustawienia>Ustawienia gry i wyzeruj opcje w grze dla Overwatch.
Możesz również usunąć folder Overwatch w katalogu Dokumenty.

W razie dalszych problemów wykonaj test MSInfo
Wyniki wklej na pastebin.com i podaj link.

Niestey, zerowanie ustawień jak i usunięcie OW z doc nie pomoglo.

https://pastebin.com/9CqDcmCP

Spróbuj odinstalować Overwolf

Po odinstalowaniu uruchomił się w okonie z ramka, zmieniłem na pełen ekran, zamknąłem grę i uruchomiłem jeszcze raz, znowu ta sama bajka, leci do paska.

@Edit:
Dobra chyba już wiem co jest tego powodem. Mam odpalonego TeamViewera który na każdym oknie/aplikacji ma funkcje udostępniania ich innym użytkownikom, po zamknięciu go całkowicie problemu nie ma, po odpaleniu jest znowu to samo. Zainstaluje jeszcze GF experience do końcowego testu.
Solucją jest zamkniecie TeamViewera przed uruchomieniem gry.

Dzięki za poświęcony czas i współprace, pozdrawiam!

@Edit 2
GF experience nie wpłynął na chowanie się gry do paska, samo wyłączenie TV wystarcza.

Dziękuję za pomoc w tym wątku, Raxr!

Pozdrawiam

@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!

Świat potrzebuje bohaterów, a sondaż potrzebuje ankieterów:
Overwatch chce Twojego głosu!