Od wprowadzenia ostatniej aktualizacji, aplikacja Blizzard pokazuje że nie mam połączenia z siecią, a mimo to Overwatch dalej się aktualizuje. Dziś aplikacja pokazuje że mam połączenie z siecią, ale nie mogę zalogować się w overwatch, cały czas jest “Logowanie nie powiodło się. Rozłączono”. Nie rozumiem dlaczego ponieważ internet jest cały czas, mogę oglądać wideo na yt, przeglądać forum itd. Dzwoniłem kilka razy do dostawcy, przyjechałem nawet do ich salonu, nie wiedzą o co chodzi, resetowałem router i komputer, przeinstalowałem sterowniki karty sieciowej, resetowałem kartę sieciową, nic to nie dało. Nigdzie nie mogłem znaleść informacji co mogłoby powodować ten problem.
Rozumiem, że wykonałeś dokładnie wszystkie porady opisane w podanym artykule pomocy wraz z tymi w części zaawansowanej?
Jeśli masz program bezpieczeństwa, to spróbuj go wyłączyć lub czasowo odinstalować.
Dodatkowo użyj uruchamiania selektywnego i wyłącz aplikacje działające w tle.
Nie pierwszy raz siedzę przed komputerem i nie pierwszy raz mam taki problem, próbowałem już wszystkiego. Chciałem się tylko dowiedzieć czy jest jakaś możliwość naprawienia tego, i czy jest to wina Blizzarda czy moja.
Dodam jeszcze że po włączeniu overwatcha jestem w stanie chwile (może jakieś 15 sekund) porobić coś w menu głównym po czym ponownie mnie wyrzuca i nie jestem w stanie się z powrotem zalogować do gry i aby włączyć ow na te 15 sekund, muszę wyłączyć go całkowicie i znowu włączyć.
O wszytskich globalnych problemach Blizzard informuje na oficjalnym profilu na Twitterze.
Osobiście również nie mam problemu z grą. Po wynikach testu traceroute można by sądzić, że problem leży po stronie połączenia internetowego.
Niestety test traceroute nie pokazuje początkowej części a pathping zupełnie nie wyszedł dlatego trudno jednoznacznie określić w którym miejscu występuje problem.
Warto jeszcze wykonać 10 minutowy test WinMTR ale do tego potrzebujesz adres IP, który możesz odczytać tylko będąc w grze np. na obszarze treningowym.
Dziękuję za wiadomość, ale luka w wynikach testu jest tak duża, że jednoznaczne określenie źródła problemu jest praktycznie niemożliwe, ale też skłaniam się ku teorii, że rozwiązania musisz poszukać po swojej stronie.
Wynik dłuższego testu MTR powinien dać Ci o wiele klarowniejszy obraz potencjalnego źródła problemu.
Pozdrawiam i proszę o kontakt w razie dalszych problemów z połączeniem w Overwatch.
@BlizzardCSEU_PL - aktualne informacje o stanie naszych usług i problemach technicznych!