Rozdawanie rang

Mam pytanie. Czemu przy 7 wygranych meczach mam brąz (1404 ru)? 3 są przegrane. Dlaczego?

Dostałaś rangę taką jaką pewnie miałaś poprzednim sezonie

3 polubienia

Jeżeli to były twoje pierwsze placemanty to dlatego ze słabo grałaś

a słaba gra na niskich rankgach w rozumieniu gry to mało medali

• na rangach poniżej diamenta ranga punktuje sie nie tylko od wygranej czy przegranej meczu
  • ale głównie od zdobytych medali, zwłaszcza złotych

wiec lepiej było ci przegrać ale iść moirą i na stukać po 3-4 złote medale z meczu
zakładam wiec że (wciąż jeżeli to były twoje pierwsze palcementy) to grałaś tankiem który medali nie wyciąga (np rein) albo leczeniem który też z medalami ma problem (ana, lub mercy [góra jedno złoto]) lub ogólnie podobnymi postaciami działającymi na tej zasadzie

Jeżli to były dwoje drugie/kolejne placemanty to ranga w nowym sezonie rusza sie tylko o pare oczek w górę albo w dół od twojej rangi z poprzedniego sezonu

tak wiec jakiś grandmaster który w poprzednim sezonie miał np 4800 sr, po przegranej wszystkich 10 placemantów wsadza go do rangi 4700 sr

Tak, to jest bez sensu

1 polubienie

Tak to jest bez sensu. Dzięki za odpowiedź :slight_smile:

1 polubienie

Gra nie patrzy na to, ile gier jest wygranych.

Patrzy na to jak były one grane.

To może być dla ciebie cios, ale pewnie grałaś jak brąz, co za tym idzie dostałaś tą właśnie rangę

1 polubienie

Naprawdę chciałbyś, aby master po 10 przegranych meczach z innymi masterami lądował w brazie i tłukł wszystkich aż wróci na swoje miejsce?
System nie zwraca uwagi na medale, tylko to jak grałeś w porównaniu do innych graczy na tych postaciach na danym poziomie.
Ranga rusza się o “parę oczek” dlatego, że twój poziom magicznie nie zwiększył się o X rang w ciągu tych 10 meczy. Gdyby na twoim koncie zagrał master lub diament to różnica byłaby znaczniejsza.

chciałabym (forma żeńska zią) by te sezony miały sens, by przerwa była dłuższa a każde placemanty były traktowane jako pierwsze…

myslisz ze w top 500 jest 500 osób? jest ich moze z 250-300 reszta to smerf konta…

plus okazałoby sie kto jest kerowany :x:

i uwierz mi że by tak nie było jak piszesz

wiele razy widziałam na rankedach lub na głupim jutubie kolesia z wysokiej rangi który dostał od znajomego hasła do konta z srebra/ brązu. sama tego doświadczyłam, wiadomość na czacie “sory jestem grandmasterem dostałem to konto do zabawy” i było to widać ze to GM bo składał wszystkich jak chciał, myslisz ze po placemantach to konto dostawało chociaż awans z złota na platyne? XDD a przecież jak ospisuej NAGLE NASTĄPIŁ WZROST UMIEJĘTNOŚCI XD GRAŁ NA POZIOMIE GM

Wybacz nie zwróciłem uwagi na twoją płeć.
Wielu też tych ludzi z wyższego konta nie gra na poważnie. Może ta osoba składała wszystkich w jednym meczu, a może nie. Ogólnie osobiście zauważyłem tendencję gry do zwiększania średniej punktacji graczy po kilku dobrze rozegranych meczach w placementach.
Były placementy gdzie zaczynało się mając w drużynie 4 srebra i 1 złoto, by w okolicach 8-9 meczy były to 4 platyny i 1 złoto. Wiadomo, że są pewne ograniczenia jeśli chodzi o maksymalny “skok” by właśnie uniemożliwić to by masterzy wchodzili na 10 meczy i windowali ludzi do diamentu przykładowo.
Jednak jest różnica moim zdaniem między 10 placementami gdzie zyskujesz 70pkt do przodu, a takimi po których lecisz do góry o ponad 200 pkt.

Konta w top 500 są weryfikowane numerem telefonu. Raczej wątpię, by komuś się chciało zakładać drugi numer tylko po to.

Dopiero od tego sezonu to wprowadzili.

Założenie drugiego numeru to nie jest żaden problem. A można to zrobić nawet jeszcze łatwiej czyli łącząc konto z numerem matki, ojca, siostry, brata, dziewczyny czy chłopaka.

1 polubienie

Dodatkowo to nie musi być top500.
Swoją drogą powinni to wprowadzić dla wszystkich rang, przynajmniej jakiemuś % nie chciało by się kombinować.

1 polubienie