Witam chciałbym się podzielić z wami moim problemem, Overwatch nie włączałem gdzieś od okolic igrzysk letnich od tamtego czasu narastała we mnie chęć zagrania tak więc na Zimowy event postanowiłem wrócić i zakupić kilka interesujących mnie skórek, po zaktualizowaniu gry (nie była odinstalowana) postanowiłem ją włączyć uradowany tym że w końcu widzę intro i że zaraz otrzymam moją 1 skrzynkę zacząłem czekać … no i się nie doczekałem do wyskoczył mi błąd o treści “Utracono połączenie z serwerami gry” i ukazało mi się okno logowania tak więc od ok. 20min. starałem się zalogować, resetować ustawienia gry do domyślnych i sprawdzałem czy moja wersja gry nie okazała się wadliwa cóż nic nie wskazuje na to by była to wina po mojej stronie (posiadam najlepsze dostępne łącze w okolicy) jutro sprawdzę czy mnie połączy z serwerami gry jak nie to reinstaluję grę i może to coś pomoże, proszę żebyście wysłali mi od razu wszystkie testy które powinienem przeprowadzić aby to wsparcie nie przekroczyło czasu trwania eventu bo wiem że support odpisuje gdzieś w ciągu 24h od zgłoszenia problemu.
Witaj.
Zacznij od wykonania testu WinMTR. Wynik wklej tutaj.
Dodatkowo zastosuj porady opisane tutaj.
Witam
Piszę tą odpowiedź ponieważ już nie mam cierpliwości ( skończyła się ), do tego co się wyprawia. Coraz to więcej ludzi ( w tym i moi znajomi oraz ja ) zostają wywalani z gry, podczas meczu lub nawet nie można się zalogować do gry bo co chwilę wywala z sieci Battle net.
Naprawcie te błędy systemowe, bo się już odechciewa patrzeć na waszą markę.
Dobrze, że nie gram już w wowa bo gdyby miało mnie wywalać stamtąd to pewnie rościł bym sobie prawo do zażądania od was zwrotu kasy za abonament.
A zatem, w dniu dzisiejszym zaczęły mi się problemy z wywalaniem z battle netu, wczoraj podczas meczy moi znajomi zostali wywalani.
Nie proszę o pomoc tylko jej żądam!!
Bezpośredni kontakt z z Działem Pomocy znajdziesz tutaj.
Dzięki!
Ale już nie aktualne, trochę mnie poniosło a wystarczyło przeinstalować apkę battle neta
Surek jak to zrobiłeś podzielisz się informacjami proszę?
Cześć!
Sprawdź te kroki, proszę:
Proszę odinstaluj aplikację
Następnie usuń jej pozostałe pliki.
Wciśnij klawisz Windows i R i wyszukaj po kolei:
%LOCALAPPDATA%
%APPDATA%
%TEMP%
%PROGRAMDATA%
Z tych lokacji usuń wszystkie foldery które nazywają sie: Battle.net, Blizzard albo Blizzard Entertainment.
Następnie pobierz i zainstaluj aplikacje. Upewnij się że ponowna instalacja jest na dysku C :