Moja celność znowu spadła i to chyba przez nawyki o których nie mam świadomości. Chciałbym chętnie zwalczyć te nawyki aby grać tak samo jak ci którzy profesjonalnie grają (McCree, Smugą i Żołnierzem)
Lista:
Mankament - ciągłe granie w tą samą inną grę jak Asphalt 9: Legends czy Rocket League i przejście do Overwatch.
Słaba siła - za mało pompek.
Rozmyślanie nad innymi rzeczami jak zmontowanie i wysłanie filmu z gameplayu do YouTube (aż do 1:00 w nocy).
Nie odpowiednie wysypianie się.
Co muszę zrobić aby się tych nawyków pozbyć dla gamingu, ale tak żebym trochę nie stracił formy w innych grach? (nie wiem czy to możliwe)
Heh za słaba siła? A co chcesz wyrywać klawisze z myszki jak będziesz klikać?
Napisze troche złożony post.
-
Odpowiednia czułość - nie ma nic gorszego niż granie na zbyt niskiej / zbyt wysokiej czułości i/lub nieodpowiednia podkładka (20x20cm do grania ??..) .
Tak w grubym skrócie to powinieneś na swojej podkładce zrobić 360 stopni i powinno być OK
-
Trening - trening trening trening… Nie ma nic gorszego od odpalenia gry i od razu rankedy. Ale ale… QP to nie trening przynajmniej nie do końca. Podczas takich gier jak QP/Rankedy to trening to jest może 30% całego czasu gry. Pozostały czas “marnuje się” na oczekiwanie przeciwnika, pozycjonowanie się, powrót z respawnu itp.
A nie o to chodzi. Chcemy wykorzystać 100% czasu na trening aby trening był efektywny. Nie graj customów z 6 anami bo tylko sobie aima spiepszysz i to pisze sporo osob. Jak już chcesz grać z botami to odpal sobie 1-6 lucio w przeciwnej druzynie , 1-2 lucio w swojej i “szczylasz”.
-
Regularność - trening który jest robiony od święta nic nie daje. Dlatego trening powinien być CODZIENNIE. Lepiej codziennie po kilkanaście minut niż raz a godzine. To samo się ma z nauką języków. Wg mnie najlepiej jest codziennie poświęcić 15-30min czasu. Ja robie tak: 5-10 minut obszar treningowy, pozostały czas albo Team Deathmatch lub 6 lucio botow
-
Efekty nie są widoczne od razu. W zależności od skila czasami na efekty trzeba czekać tygodniami. Najwięcej efektów widać u graczy którzy dopiero rozpoczynają walke a najmniej z zaawansowanymi/prosami. Ze skilem jest jak na tabeli schodkowej - nic nic nic nagle się odpalasz, nic nic nic nagle odpalał.
Inne sprawy:
-
Nie graj rankedów kiedy jesteś z złym humorze - Twój skill będzie też zły
-
Nie graj niewyspany - twój czas reakcji będzie bardzo kiepski i jeśli grasz bohaterami wymagającymi idealnej celności (mcree/wdowa np) to twój aim będzie poniżej 30% co jest statystyką tragiczną
*Bądz regularny i trwale trzymaj się rozgrzewki i treningu a na pewno będą efekty
*Ustalaj sobie wykonalne cele aby się motywować - dziś wbije 2100 / postaram się mieć więcej winów niż przegranych itp. Jeśli zarzucisz sobie taki cel -> od golda do mastera w 1 sezon to możesz się grubo zdziwić i będziesz sfrustrowany co prowadzi na ciemną strone mocy 
-
Przestań drzeć się na randomów w grach rywalizacyjnych. Nie masz duzego wpływu na to kto kim gra lub jak gra. Zastanów się co możesz zrobić Ty żeby wygrac mecz.
*Nagraj siebie i zobacz jakie błędy popełniasz
Podpowiem Ci coś -> Overwatch to nie tylko aim. Z tego co widze można to podzielić tak:
30% aim, 50% pozycjonowanie, 20% game sens
To tyle