Witam.
Dzisiaj zakupiłem StarCraft Remastered. Przy uruchomieniu gry występuje następujący komunikat "StarCraft is missing game data and cannot start. Try reinstaling the game."Grę już dwa razy przeinstalowałem co w niczym nie pomogło i komunikat nadal się pojawia, a gry nie idzie uruchomić.
Proszę o informację co mam zrobić żeby grę można było uruchomić.
Nie ma żadnego kodu, jakby ktoś pytał.
Dziękuję i pozdrawiam.
Witam, mam dokładnie ten sam problem, postępowałem zgodnie z instrukcją w poniższym linku, niestety bez efektów.
Pozdrawiam.
Jeden z naszych graczy znalazł już rozwiązanie tego problemu.
Problem został też przekazany zespołowi odpowiedzialnemu za grę StarCraft: Remastered. Mamy więc nadzieję, że zostanie kompletnie rozwiązany niebawem. Dziękujemy serdecznie za cierpliwość.
U mnie nie działa. Zmieniam język na polski i angielski i dalej gra się nie uruchamia. Robicie z tym coś, czy czekacie, aż problem sam zniknie?
Przetestuj zmianę regionu (ikonka globu koło wersji gry, nad przyskiem GRAJ) i zaloguj testowo na przykład region Asia.
Jeśli chodzi o ogólne poprawnienie tego błędu, to jak wspomniano wcześniej, sprawa została już przekazana do zespołu zajmującego się grą, ale nie mamy informacji kiedy problem będzie do końca rozwiązany.
Witam.
Odinstaluj grę i ponownie zainstaluj, tylko w języku angielskim, po czym uruchom i w opcjach w grze wybierz język polski. Gra poprosi o zrestartowanie i to należy zrobić, po czym ponownie uruchomić. Gra zaktualizuje do wersji polskiej i się uruchomi po polsku.
U mnie to zadziałało.
Pozdrawiam.
Ciekawe. Proponuję reinstall gierki.