Problem z aktualizacją z powodu pliku ważącego aż 28 GB

Problem ten występuje po raz kolejny.
Po zalogowaniu się na Client Battle.net App pokazuje mi informacje, że muszę aktualizować grę Starcraft 2.
Po wybraniu dysku lokalnego ciągle mi pokazuje, że muszę ściągnąć aż 28 GB i nie podoba mi się to. Nawet nie wiem co to jest za tak ciężki plik. Z tego co wiem, to aktualizacje najnowsze tak dużo nie ważą. Nie wiem jak ten problem zlikwidować i zainstalować prawidłową aktualizację, żeby móc grać.
Próbowałem przez reinstalację Clienta oraz przez użycie switcher x64. Niestety oba rozwiązania nie dało pozytywnego rezultatu.

Cześć!
Puść aktualizację normalnie - kiedyś miałem taki przypadek to okazało się, że mi połowę plików zrewidowało w 5 minut i nagle te GB zaznaczył się jako “pobrane” i faktycznie do dociągnięcia zostało niewiele

Pozdrawiam

W tym przypadku tak wcale nie było. Dziś udało mi się ściągnąć i nawet nie informowali co to było…
Potem sprawdziłem na dysku ile gra waży i pisało że aż 70 GB.
Sprawdźcie ile waży u was bo dla mnie to podejrzanie dużo…

U mnie 26,6 GB, w tym folderze mam grę od początku roku. Stare pliki wyleciały wraz ze zmianą dysku.

Czyli rozumiem, że muszę wymienić stary laptop mający 10 lat na nowy który będzie miał nowy dysk…?
Dodatkowo stoję na Win7. Zrobiłem czyszczenie programem CCleaner i Odkurzacz i niczego nie wykryło. Przez Battle.net Client robiłem skanowanie plików i nic nie wykryło.

Teraz gra ci działa ? Jak masz dość miejsca to nie ruszaj tych 70 GB, jak nie masz to trzeba wykasować zbędne pliki z poprzednich aktualizacji. Chyba katalog Versions - poszukaj potwierdzenia moich słów :slight_smile:
Na razie sc2 działa na win 7 sam takiego używam. Ja nic nie pisałem żebyś zmieniał lapka/dysk itp. Napisałem tylko że u mnie wersja z początku roku waży 26,6GB

Tak działa ale dopiero gdy ściągnąłem tę aktualizację.
Jak rozpoznać pliki z poprzednich aktualizacji?? -
pytanie priorytet do wszystkich
Też stoję na Win7.
Sprawdziłem katalog i usunąłem ręcznie poprzednią wersję.
Ciekawe ile waży aktualna wersja u ciebie i u innych odwiedzających ten post teraz??

EDIT: Dziś odinstalowałem grę i jeszcze raz zainstalowałem. Wszystko zgodnie z planem powiodło się. Gra została zainstalowała prawidłowo.
Sam sobie pomogłem.
Gra na moim dysku który ma 10 lat ważyła aż 70 GB. Teraz po reinstalacji waży tylko 25,2 GB. Dla mnie pełny sukces. Usuwanie starych plików działa.
Temat można chyba zamknąć.