Usługa Battle.net jest chwilowo niedostępna. Spróbuj ponownie później

Witam, od wczoraj mam komunikat “Usługa Battle.net jest chwilowo niedostępna. Spróbuj ponownie później”. Próbuję uruchomić Starcraft 2 z nowo zakupionym kontentem. Sprawdziłem aktualizacje, sterowniki, przeskanowałem urządzenie antywirusem, postępowałem zgodnie z zaleceniami forum, ale nie potrafię rozwiązać problemu. Gra nie pozwala mi też na uruchomienie w systemie offline, mimo iż zakupiłem jednego z dowódców i mam autoryzowanego klienta

1 polubienie

Witam, mam identyczny problem jak kolega opisuje. Jestem w ciagłej pętli logowania z informacja o niedostępności serwera Battle.net.
Będę wdzięczny za podpowiedź i pomoc.

Witam Serdecznie.
Na oficjalnym angielskim forum jest poświęcony temu ogromny wątek:

Wygląda to na globalny problem. Podobno usterka ta miała miejsce już rok temu. Problem polega na tym, że nie przechodzi poprawnie weryfikacja i logowanie na konkretne serwery - W naszym przypadku nie możemy dostać się na EU serwer. W pewnym sensie wygląda to jakby nie było zgodności oprogramowania. Z tego co wyczytałem na Angielskim forum - to tamtejsi gracze masowo zgłosili tickety do Blizzarda. Support poinformował, że jest świadomy awarii i pracuje nad tym - Jeden z graczy otrzymał informację, że podobno rozwiążą ten problem w przeciągu 24h.