"You cannot enter the matchmaking queue because your status has been locked"

Cześć, pojawił mi się w grze StarCraft II problem z dnia na dzień. Do tej pory grałem i wszystko było w porządku, natomiast po kilku miesiącach grania nie mogę dołączyć do sesji gry COOP. Loguje się do gry bez problemu, daje szukanie sesji, znajduje, odlicza i nagle wyskakuje błąd że nie można się połączyć, a w chacie pojawia się komunikat:“You cannot enter the matchmaking queue because your status has been locked.”

Jeżeli włączę VPN - problem znika, problem w tym że nie chce grać przez VPN bo to mocno ogranicza łącze, pozatym nie lubie miec takich problemów. Problem istnieje już od kilku dni.

Próbowałem już wszystkiego - zgłaszałem temat do dostawcy internetu, resetowałem i hardresetowałem modem, zmieniałem DNSy, dodawałem grę do wyjątków firewalla, przeinstalowywałem sterowniki do płyty głównej dla karty sieciowej, przeinstalowywałem i resetowałem ustawienia battleneta, czyściłem jego cache, odblokokowywałem porty TCP 1119, sprawdzałem reguły w Firewallu Avast jakiego używam, dodawałem grę do wyjątków i zrobiłem wszystko co mi do główy przyszło, plus co chat GPT mi zasugerował.

Nic nie pomaga i dochodze do wniosku, że wina leży po stronie samego blizzarda, który w jakiś sposób zablokował mi konto. Nie wiem dlaczego, czy wykrył jakieś dziwne VPNy, połaczenia?

Nie mam pojęcia, tak samo dlaczego nie wiem dlaczego nie moge się normalnie połączyć.

Ktoś miał podobny problem?

Używam Windows 11 z antywirusem Avast.

hej,

tutaj jest najpewniej problem. Od jakichś dwóch miesięcy ludzie używający avasta mają problemy z nim - jakieś osłony potrafią blokować gry lub przeglądanie internetu itp itd atrakcje. Spróbuj wyłączyć antywirusa całkowicie i wtedy zagrać - jakoś mam przeczucie graniczące z pewnością, że to będzie rozwiązanie problemu.

Pozdrawiam