Posiadam oryginalną dodatek do gry Warcraft III The Frozen Throne, którą zakupiłem w czasach kiedy posiadałem komputer z Windowsem XP (dokładnej daty nie pamiętam). Nie zdołałem jednak odnaleźć podstawowej wersji gry Region of chaos. Z tego powodu we wrześniu 2024 roku zakupiłem przez Internet używaną oryginalną grę Region of chaosna płycie CD, ale okazała się ona mieć wykorzystany wcześniej kod na battle.net, czego nie wiedziałem w chwili dokonania zakupu. Z tego powodu na portalu battle.net byłem w stanie zarejestrować wyłącznie kod dodatku The Frozen Throne, ale gra się nie uruchamiała. W zaistniałem sytuacji wykupiłem na portalu battle.net dostęp do gry Warcraft III Refogred w wersji standardowej chyba za 30 euro (w przeliczeniu na polską walutę to było 135,80 zł) i obecnie gra się uruchamia. Moje pytanie jednak jest następujące. Jak rozpocząć grę w kampaniach z dodatku The Frozen Throne? Czy żeby uzyskać dostęp do tych kampanii muszę ukończyć wszystkie kampanii Warcraf III Refogred, które są odpowiednikami kampanii Regin of Chaos i dopiero potem mi się odblokują kampanie z dodatku?
Blizzard wymyślił w Reforged aby przejść do kampanii dodatku ,The Frozen Throne należy przejść każdą z kampanii podstawki Reign of Chaos .
Dokladnie tak jak przedmowca, kampanie przechodzi sie pokolei.