Witam, ogólnie mam pewien problem ponieważ gram na trybie lokalnym w różne mody warcrafta 3 i widuję ostatnio problem taki że zacina się gra co parę sekund na parę sekund tak zwany “stuttering” i problem występuje tylko na niektórych mapach, sprzęt mam całkiem dobry, z radzi sobie z dużo bardziej wymagającymi grami, a tu mam problem. Karta graficzna oraz procesor nie są mocno obciążone. Ogólnie mam zmniejszone ustawienia graficzne. Robiłem mnóstwo testów wyłączając wszystko inne co się tylko da i zostawiając samą grę ale efekt ten sam. Grę już reinstalowałem i instalowałem oraz sterowniki mam najnowszej wersji zaktualizowane. Próbowałem również zmniejszoną rozdzielczość gry na 1280x720 ale również to nie naprawiało mojego problemu. Nie wiem co jest winne temu ale liczę na jakąś pomoc, odpowiedź.
edit. Nagrałem sytuację z stutteringiem, jak są dropy fpsów i frametimem, niestety tutaj na forum nie potrafię wysłać nagrania ani linku ale prywatnie mogę, mam nagrane na obs.
I dodam jeszcze że miałem podobny problem w grze hunt showdown lecz tam poradziłem sobie z tym włączając g-synca na monitorze, aczkolwiek nie wiem czemu g-sync nie działa w przypadku warcrafta III
edit. Po sprawdzeniu jeszcze paru rzeczy zauważyłem że stuttering występuje tylko na niektórych modyfikacjach takich jak “troll & elves” lub “custom hero survival”, na legionie lub jakimś innym tower defense nie ma tego problemu co mnie równie mocno zastanawia o co w tym chodzi. I ogólnie też nie wiem czemu warcraft nie chce załączyć g-synca. Z kolei na legionie mam inny błąd mianowicie na coraz dalszym etapie gry coraz mniej fpsów mam, tak jakby wzrastająca ilość potworów zmniejszała całkowicie moje fps’y z jednej strony jest to logiczne ale z 144fps potem spada mi na jakieś 20 i już na jakimś 14 poziomie nie da się wgl grać bo jest pokaz slajdów.