Witam,
nie grałem wcześniej w Reforged. Dzisiaj, z okazji remasterów pierwszej i drugiej części, kupiłem całego chesta.
Niestety, ale po patchu 2.0 gra jest niegrywalna w odświeżonej wersji. Przy maksymalnym oddaleniu mapy mam 20fps… Im bliżej, tym jest lepiej, ale bez szaleństwa. Zmiana ustawień graficznych nic nie pomaga. Gram w 3440x1440, ale przejście na 2560x1440 dodaje raptem 10fps.
Może nie mam najlepszego kompa na rynku (Ryzen 5 5800X3D + RTX 4070), ale nie uważam, żeby ta gra potrzebowała czegoś lepszego.
W trybie klasycznym natomiast nie ma problemów. Gra działa bardzo dobrze.
1 polubienie
Ja nie mogę odpalić klasycznej wersji po instalacji patcha
2 polubienia
Ja grałem przed patchem i no wiadomo, szału i tak nie było z reforged, ale przynajmniej działało. Natomiast obecnie po patchu mam takie skoki fps, że nie da się grać… mam kartę graficzną 3070ti więc nie sądzę, żeby to były kwestie sprzętowe, tylko jak zwykle słaba optymalizacja i bezmyślnie wprowadzane zmiany w patchu przez blizzarda.
Mi gra nie działa w wersji Reforged od zainstalowania ostatnich aktualizacji. Gra nawet nie wchodzi do menu, po prostu pozostaje zawieszony obraz metalowej głowy lwa na zamkniętej drewnianej bramie. Grę już odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, co z resztą nie rozwiązało problemu. Wcześniej działało bez zarzutów. Czy ktoś z pomocy technicznej sie do tego jakoś odniesie?