Can't play. this play mode is currently disabled

I can’t play any game mode. They all say: “this play mode is currently disabled”.
I looked it up and tried everything I could find.

  • uninstall and reinstall in a different folder
  • Change Ip
  • remove cache
  • reset in-game options
  • remove Battle. net folders in ProgramData

This has been going on for 3 days now. I can start up the tutorial. I asked a friend and he can still play the game.

1 Like

Good morning SkyFloRim,

Try and delete the Variables.txt from the Documents\Heroes of the Storm file path. Once done, open the Blizzard Desktop App and click the blue logo at the top left. Click on Settings and from the new window, click on Game Settings. Find Heroes of the Storm, and click on Reset In-Game Options.

Once done, start the game up again and test it out.

Kind regards


What’s your opinion?

2 Likes

didn’t work. still gives me the same problem. I did use try mode and it worked perfectly.

Hello again,

Please make also sure that all necessary ports are open as described here.

Kind regards


What’s your opinion?

Opened all ports needed but the problem still persists.

Alright,

Try using Google’s DNS https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using#windows and also Power cycle your devices.

Kind regards


What’s your opinion?

1 Like

Yes thank you so much, it is fixed! A power cycle Fixed the problem!

1 Like

That is very good to hear. Thanks a million for letting me know.

Kind regards


What’s your opinion?

1 Like

I have the same problem and already tried all this options…

2 Likes

What the heck is wrong with creating something without bugs??!!

1 Like